Autogol načelnika opštine

Dana 18.08.2012. godine u sali bioskopa je odrzana promocija knjige „Za cast i slobodu“ pukovnika Rajka Kusica komandanta rogaticke brigade , osumnjicenog za ratne zlocine u ratu 1992 -1995. godine na opstini Rogatica. Promocija je odrzana u organizaciji Opstinske boracke organizacije.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O knjizi je govorio Miroslav Toholj.
Ova knjiga je jos jedan pokusaj potiranja istine na ovim prostorima a posebno uloge autora ove knjige u zlocinima nad bosnjackim narodom na prostoru opstine Rogatica. Jos jedanput se pokusava podastrijeti takozvana “srpska istina” o ratu na ovim prostorima. Znamo iz iskustva sta slijedi kada se spomene ova vec otrcana fraza “srpska istina”, jer kakva je to istina koja dolazi samo sa srpske strane. Univerzalna definicija istine je da je istina cjelina, sklop vise pogleda iz vise uglova i razlicitih strana.
Koliko je ova istina zaista istina za casti slobodu potvrdjuje i cinjenica da autor knjige nije smio doci na promociju svoje knjige. Zasto??
To zna i on a i mi. Jednoga dana ce on da se bori za casti i slobodu u Hagu gdje zavrsavaju svi osumnjiceni za zlocine.

Ali ako autor nije smio ucestvovati u promociji, svi drugi su se utrkivali da svojim prisustvom uvelicaju ovaj skup. Tu su bili crkveni predstavnici i politicari na celu sa Nacelnikom opstine Radomirom Jovicicem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sve dosada pomenuto za nas ne predstavlja iznenadjenje osim prisustva nacelnika opstine. Covjeka koji je izasao iz rata cista obraza i cistih ruku. Zar je vrijedilo zbog par predizbornih politickih poena uprljati sopstvenu cast i cast porodice.

Druze nacelinice ovim svojim gestom ste postigli svojevrstan autogol.
Mozda u ovom trenutku za Vas ovo i ne izgleda tako strasno ali sto bude vrijeme prolazilo osjecacete sve vise gorcinu ovoga poteza.

Komentariši