Načelnikova posjeta povratnicima u Brčigovu

Ovo je dugogodišnji problem koji muči povratnike u ovom dijelu naše opštine. Naime u poslednje vrijeme ta putna komunikacija je u više navrata uništavana, skidanjem kamena sa podzida koji je tu stajao više od 100 godina, a onda jedan od tunela je zarušen, ta trasa je bila i minirana tako da je trebalo dosta vremena da se steknu uslovi za akciju.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Načelnikova posjeta povratnicima u Brčigovu 

 

Brčigovo.12 mart.2014 godine

U jutarnjim časovima Načelnik opštine Rogatica Tomislav Puhalac posjetio je povratnike u selu Brčigovo. Razlog posjete Načelnika Puhalca je upoznavanje sa situacijom i načinom života povratnika kao i problemi koji ih prate u povratničkom životu.

Povratnici, obradovani dolaskom prvog čovjeka opštine ukazali su na svoje krucijalne probleme. Načelnik je saslušao sve iznesene probleme. Obračajući se stanovnicima Brčigova Načelnik je napravio prioritet u rješavanju njihovih problema, a to je uspostavljanje putne komunikacije Deveta stražara – Brčigovo.

Ovo je dugogodišnji problem koji muči povratnike u ovom dijelu naše opštine. Naime u poslednje vrijeme ta putna komunikacija je u više navrata uništavana, skidanjem kamena sa podzida koji je tu stajao više od 100 godina, a onda jedan od tunela je zarušen, ta trasa je bila i minirana tako da je trebalo dosta vremena da se steknu uslovi za akciju. To vrijeme je došlo i mi se nadamo da će sljedeće sedmice od 18.03.2014 godine u jutarnjim časovima početi akcija pročišćavanja više od tri kilometra puta, rekao je Načelnik Puhalac. Nadam se, nastavlja dalje Načelnik da će Vam ova putna komunikacija pomoći u mnogome ali sigurno i kvalitetnijem životu, ovo ćemo sad riješiti ali nastavljamo sa daljnjom akcijom kako bi ovaj put asfaltirali.

Zadovoljni građani Brčigova zajedno su sa uvaženim gostom obišli svu trasu.

Obilazeći selo Brčigovo, koje je prostorno veliko selo, Načelnik Puhalac je još jednom ponovio da su ovi naši prostori stvoreni za proizvodnju hrane, za stočarstvo i prostori za zdrav i normalan život.

U ime povratnika Brčigova zahvaljujemo se Načelniku na posjeti.

Selam i pozdrav svim Rogatičanima i Rogatičankama ma gdje bili.

 

 

 

 

Komentariši