Čestitka MIZ Rogatica povodom nove 1439. H.G.

Našim povratnicima na područje našeg MIZ Rogatica, našim Rogatičaniima rasutim širom svijeta svim našim imamima koji predano rade u našim džematima, našim džematskim odborima, našim džematlijama, članovima GO MIZ Rogatica čestitamo Novu 1439. hidžretsku godinu uz želju…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Čestitka MIZ Rogatica povodom nove 1439. H.G.

 

Po Takvimu Rijaseta islamske zajednice u BiH u srijedu 20. septembra sa akšam-namazom nastupa nova 1439. hidžretska godina. Prvi dan nove hidžretske godine je u četvrtak 21. septembra, to jeste 1. muharrema 1439. hidžretske godine.

 

Ovim povodom MIZ Rogatica je uputio čestitku u kojoj se kaže:

 

Svim muslimanima i muslimankama u Bosni i Hercegovini, bošnjačkoj dijaspori, našim povratnicima na područje našeg MIZ Rogatica, našim Rogatičaniima rasutim širom svijeta svim našim imamima koji predano rade u našim džematima, našim džematskim odborima, našim džematlijama, članovima GO MIZ Rogatica čestitamo Novu 1439. hidžretsku godinu uz želju da svima bude sretna i berićetna i moleći Allaha dž. š. da muslimanima podari slogu, da ujedini njihova srca u dobru, da našu Zajednicu učvrsti u napretku, da našu Domovinu čuva u blagostanju i miru, i da svim ljudima ukaže na put sreće i uspjeha..

 

MIZ Rogatica

Komentariši