RASPORED KLANJANJA BAJRAM NAMAZA (4.6.2019) I BAJRAMSKA ČESTITKA

Sabah namaz, u gradskoj Šudžaudinovoj džamiji u Rogatici, će se klanjati u 4h:30 min.,  a Bajram namaz će se klanjati u 5h i 45 min.  

 

 

 

RASPORED KLANJANJA BAJRAM NAMAZA (4.6.2019) I BAJRAMSKA ČESTITKA

 

Obavještavamo sve naše Rogatičane, kako u domovini, tako i u dijaspori širom svijeta da će se ove godine ako Bog da, bajram namaz na prostoru Medžlisa Islamske zajednice Rogatica klanjati 4.6.2019 godine u 13 džemata i to:

Rogatica, Kramer Selo, Batovo, Brda, Šljedovići, Lubardići, Kukavice, Novoseoci, Kovanj, Vragolovi, Košutica, Rakitnica,  i Prodola.

Sabah namaz, u gradskoj Šudžaudinovoj džamiji u Rogatici, će se klanjati u 04:30h,  a Bajram namaz će se klanjati u 5h i 45 min.  

Za vrijeme klanjanja bajram namaza u ostalim džematima potrebno je kontaktirati mjesne imame ili predsjednike džematskih odbora, iz razloga, što kao i svake godine u  pojedinim džematima dolazi do određenog pomjeranja vremena bajram namaza radi džematlija koji dolaze iz udaljenijih mjesta izvan našeg Medžlisa. 

 

Sa molbom Allahu dž.š. da nam svima ukabuli naše ibadete i ispunjene obaveze zekata i sadekatu-l-fitra u toku mubarek mjeseca Ramazana, Vama i Vašim porodicama, od srca, želimo sretne i berićetne nastupajuće Bajramske dane riječima:

 

 “BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN”.  

IZVRŠNI ODBOR

Komentariši