Ekipa Mersada Selimbegovića pobjedila u gostima

Ekipa Mersada Selimbegovića pobjedila u gostima

F.C. Hansa je prekinula svoj negativan niz i pobijedila na gostovanju kod Eintracht Braunschweiga sa 1-0 (0-0). Kevin Schumacher je postigao zlatni gol u 72. minuti utakmice.

Hansa je bila bolja ekipa u prvom poluvremenu, imala je više igre i bolje šanse. Svante Ingelsson je imao najveću priliku da povede nakon nešto manje od pola sata. Nakon lijepog solo trčanja po lijevoj strani, Šveđanin je bio uspješan skoro sa osnovne linije, ali je njegov udarac sletio samo na donju ivicu prečke (29.) i nažalost nije stigao do gola. S druge strane, odbrana Hanse, koju je pomno organizirao Jonas David, bila je stabilna i dozvolila je samo jednu pravu šansu. Napredni centralni defanzivac Ajntrahta Robert Ivanov je posle kornera (25.) smeo da šutira na gol sa dobrih 20 metara, ali je lopta proletela tik pored lijeve stative. Tako se na odmor otišlo rezultatom 0-0.

Zatim odlučujući potez: Kai Pröger završava napad na desnoj strani centaršutom u sredinu. Tamo Schumacher stoji oko 10 metara ispred gola i pobjeđuje u duelu glavom protiv Rittmüllera. 0:1. Veliko navijanje Hansa navijača (2.360 Hansa fanova).

Sa tri boda iz Braunschweiga, izabranici trenera Mersada Selimbegovića progurali su rivala Braunschweig i trenutno su na mjestu ispadanja. Sljedeće sedmice tim će dočekati SpVgg Greuther Fürth na svom domaćem Ostseestadionu. Utakmica se igra u subotu, 16. marta 2024., početak je u 13 sati.

Komentariši