Dženaza Midhata Drljevića

Dženaza Midhata Drljevića prvog komandanta 1. Rogatičke brigade A RBiH obaviće se 12.03.2008 godine u Kopačima poslije ikindije namaza. Poslije kratke i teške bolesti Drlja je izgubio posljednju bitku i preselio na Ahiret u 57. godini života.

Drlja je ne tako davne 1992 godine stao u odbranu R BiH, rodnog Goražda. Bio je u komandnom kadru 31. Drinske udarne brigade, a 1992 godine postavljen je na dužnost komandanta 1. Rogatičke brigade. Kao da je juče bilo kada su se borci 1. Rogatičke brigade postrojili u Ustiprači i zakleli se da će se boriti za R BiH i da u toj borbi neće žaliti ni svoj život. Drlja je poslije uspostave i organizovanja brigade vraćen u 31.DUB, a naši Rogatičani su tada zauzeli komandna mjesta zajedno sa Višegrađanima, jer su se te dvije brigade kasnije udružile.

Drlju ce svi Rogatičani (to je moje mišljenje) pamtiti po dobrom. Bila je to teška godina, neizvjesna ali nadu su davali borci i Armija koja je iz dana u dan napredovala. Drlja je učestovao u više akcija a nekoliko puta je bio i ranjavan.

Iza rahmetli Midhata ostali su žena Mirsada sin Haris, kćerka Vildana. Brat Husein, sestre Mirza i Mubera.

PREMA ŽELJI RAHMETLIJE DŽENAZA ĆE BITI U KOPAČIMA IZA IKINDIJE NAMAZA KRAJ MEZAREVA RAHMETLI MU MAJKE I BABE.

Neka mu je vječni rahmet a porodici sabur.

RAHMETULLAHI ALEHJI RAHMETEN VASIAH

Komentariši