Admir Katica

 Jedan iz sigurno velike mase nasih mladih i uspjesnih Rogaticana je Admir Katica, koga se sjecam kao ucenika za primjer.

 

 Rodjen 01.04.1975. godine u Rogatici, od oca Jusufa i majke Fatime(rodj.   Delija). Osnovnu skolu zavrsio u Rogatici i dva razreda srednje ekonomske    skole, jer mu je dalje skolovanje prekinuto, kao i mnogima drugima, agresijom na nasu zemlju.

 

Srednju ekonomsku skolu nastavio i zavrsio u Sarajevu 1994. godine. Nakon toga je upisao Fakultet kriminalistickih nauka takodjer u Sarajevu i diplomirao 1999. godine.

 

Trenutno je apsolvent na Postdiplomskom studiju kriminalistickih nauka u Sarajevu.

 

Poslije prvog zaposlenja 1998. godine i funkcija u MUP-u ZE-DO kantona, od 01.09.2004 obavlja funkciju potparola / glasnogovornika Drzavne agencije za istrage i zastitu/ State Investigation and Protection Agency (policijska sluzba na nivou drzave BiH) SIPA-e, sto uspjesno radi i danas. 

2003. godine je zavrsio Londonsku skolu za odnose sa javnoscu.Jedan je od, za BiH rijetkih, obucenih poligrafskih ispitivaca (detektor lazi).U SAD-u je obucen za pregovaranje u talackim situacijama. 

Do oktobra 2006-e godine zivio u Zenici a nakon toga postao stanovnik Sarajeva gdje i danas zivi sa suprugom Esmeraldom i  kcerkom Ajnom.Za sebe kaze da je sretan covjek, jer mu srecu uveliko pruza porodica i posao koji obavlja. 

Sve podatke sam dobila od samog Admira, na moje trazenje, koji kaze da mu je velika cast da bude predstavljen na rogatickim stranicama.

 

Komentariši