Akcija pomoći u izgradnji Čaršijske džamije – mart 2006

 

DRAGI ROGATIČANI!

Kao sto ste pročitali iz apela Medžlisa IZ Rogatica, na sreću i zadovljstvo svih nas pokrenuti su projekti obnove vjerskih objekata u našem gradu.

Pitam se dali treba objašnjavati koliki je značaj izgradnje džamije, održavanja mezarja, početka rada IZ u Rogatici, nadam se da nam je ovo svima jasno i da svi podržavamo ova nastojanja IZ da našem gradu vrati monumentalne vjerske Bošnjacke objekte i institucije.

Razgovarao sam sa Omer-ef, bez naše pomoći ovaj rad i aktivnosti će vjerovatno stati, u apelu ste pročitali koji su ciljevi i sta sve IZ planira da uradi u našem gradu.

Sada smo mi na potezu, verbalno podržati rad i povratak u Rogaticu je vjerovatno najlakše, sada dolazi na red nešto konkretno i dugoročno a to je materijana pomoć koju trebamo uputiti da bi se projekti mogli realizovati na terenu.

Rogatica.com pokreće od danas veliku, koordiniranu, humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za obnovu džamije i vjerskih objekata te održavanja mezarja u Medžlisu IZ Rogatica (ovo je šira regija vidjeti u apelu).

KAKO ĆEMO AKCIJU REALIZOVATI

Koordinacija u svim zemljama u kojima žive Rogatičani

U svakoj zemlji moramo pronaći koordinatore akcije, ovdje u Danskoj kordinator akcije je Haris Akšamija, Švedska prijedlog je Galib Kazić ili Samir Kulić, Finska Salan Elvedin Keva, u BiH prijedlog je Galib Lihić i Braco Prašo.

Molim vas da probate biti aktivni i ponudite se da budete koordinatori u zemljama u kojima boravite, posebno su nam aktuelne Amerika, Njemačka i Austrija jer nas tamo ima ponajviše.

Javi te se na mail admin@rogatica.com ili se uključite u diskusiju na forumu Sekcija ”Rogatica danas” tema ”Pomoć u obnovi džamije”.

Naravno niko se silom ne može natjerati da učestvuje u akciji, nadam se da ima dovoljno svjesnih Rogatičana koji shvataju važnost ovog projekta, prema tome koordinatori akcije se ne trebaju plaho sikirati, njihovo je samo da ponude i dostave informaciju svim Rogatičanima.

UPLATE OBJEDINITI I PREBACITI NA KONTO U BiH

Koordinator akcije za odredjenu zemlju ce prikupiti sva sredstva i sa jednom uplatom prebaciti na konto koji je Selimir Prašo Braco otvorio za humanitarne akcije. Procedure uplata iz svih zemalja možete pročitati ako kliknete na link ispod.

Procedura uplate

TRAJANJE AKCIJE

Predlažem da vrijeme akcije bude od danas pa do kraja aprila 2006. (naravno ovo se može pomjeriti ako neko misli da je kratak vremenski rok)


OBJAVLJIVANJE SPISKA DONATORA NA STRANICI

Kada ste prebacili novac na konto u BiH meni ćete poslati spisak donatora na mail admin@rogatica.com koji ću ja poslije objediniti i zajedno sa imenima i iznosom uplata objaviti na naslovnoj stranici (kao i zadnji put kada smo imali humanitarnu akciju vidi ovdje Zadnja akcija).


PREUZIMANJE DONACIJE

Naši koordinatori u BiH Braco i Galib bi zatim podigli novac i predali odgovornim u Medžlisu IZ Rogatica, napravili izvještaj i poslali meni. Ja bih zatim taj izvještaj takodje objavio ovdje na stranici.


IZVJEŠTAJ IZ MEDŽLISA IZ ROGATICA

Od Medžlisa IZ Rogatica tražimo da nam dostavi tačan izvještaj utroška prikupljenih sredstava sa poslovima koji su obavljeni, cijenom koštanja i po mogućnosti ugovorima i računima. Ovo naravno treba biti poslano po utrošku sredstava koja smo poslali.

Ovo bi bio prijedlog realizacije akcije, ako imate primjedbi ili drugih prijedloga molim vas da se uključite u diskusiju na forumu, posebno vas molim da probamo zajedničkim sangama pronaći koordinatore akcija u ostalim zemljama.

Apelujem na sve vas da se sami ponudite ako ste u Americi, Njemackoj, Australiji, Austriji itd…

Rogatica je zaslužila da je pomognemo!

NE ZABORAVIMO ROGATICU

Vaš Webmaster

Komentariši