Admir Tantula

Evo jos jednog uspjesnog mladog Rogaticanina, koji svojim radom dokazuje da je Rogatica uvijek imala nadahnute, inteligentne i vrijedne ljude. Mozda ovaj tekst i nije vise aktuelan jer je proslo dvije godine od naseg susreta, ali sam siguran da je Admir za ovo vrijeme postigao i vise, od naseg zadnjeg  susreta.Admira sam sasvim slucajno sreo u hotelu Terme na Ilidzi. Eto, moji problemi sa ledjima su mi za uzvrat pruzili mogucnost da sretnem jos jednog mladog covjeka, Rogaticanina, koji uspjesno gazi naprijed.

 


Admir je sin naseg rahmetli Ibrahima koji je citav svoj vijek proveo kao konobar u Rogatici.Dakle naseg Ibru smo svi znali, pogotovu ovi stariji, a ovo je prilika da malo bolje upoznamo i njegovog sina, jer nam je ovaj rat oduzeo mogucnost da pratimo kako on raste kao i nasa djeca u nasoj Rogatici.

Nisam ga prepoznao jer je on prije rata bio dijete, ali zato jeste on mene.Javio mi se i naravno ponudio svoju pomoc kao sto to cini i za sve ostale ljude koji tu dodju.Njegove starije sestre i brata sam se jako dobro sjecao ali Adko mi je nekako izmakao.Gledao sam ga i dok mi nije objasnio ko je, nisam se mogao sjetiti.

Admir je rodjen u Rogatici 05.05.1973 .U Rogatici je zavrsio osnovnu i srednju masinsku skolu a potom je dosao rat.Sudbina je htjela da bude razdvojen u toku rata od svoje familije.Prakticno je ostao sam, jer su njegove sestre i brat , kao i mnogi drugi, izbjegli u inostranstvo.
Poslije rata se Admir ne miri sa sudbinom mnogih nezaposlenih. Nastavlja svoje doskolovavanje. Upisuje i zavrsava visoku zdravstvenu skolu i stice zvanje viseg fizioterapeuta.Zaposljava se u Ilidzanskoj banji u hotelu Terme i zajedno sa svojim mladim kolegama i kolegicama uz veliko pozrtvovanje i ljubav prema svom pozivu pomaze onima koji imaju probleme sa kicmom i ostalim reumatskim bolestima.A takvih problema uglavnom imamo svi,neko manje a neko vise.
Admir jos nije porodican, pa sam mu vise u sali rekao da ce imati dobru reklamu jer nase stranice posjecuju ljudi iz citavog svijeta a medju njima i lijepe djevojke kojima bi godila masaza.A kome ne bi?

Komentariši