Drugo otvoreno rafting prvenstvo BiH „Ćehotina 2008“,

U Foči je jučer i prekjuč održano Drugo otvoreno rafting prvenstvo BiH „Ćehotina 2008“, na kojem je učestvovalo 26 klubova iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Rusije.
Takmičenja se održalo na rijeci Ćehotini u centru grada. Prvog dana održana su takmičenja u slalomu i sprintu, dok je drugog dana na programu bio spust.

Rafting klub „Altai-raft“, koji je na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji predstavljao reprezentaciju Rusije, pobjednik je Drugog otvorenog prvenstva BiH u raftingu, koje je tokom vikenda održano na  Ćehotini u Foči.

Rusi su dominirali u sve tri discipline – slalomu, sprintu i spustu. U ukupnom plasmanu drugo mjesto zauzeo je klub „Una Akvarijus“ iz Bihaća, dok su treći bili članovi „Vrbasa“ iz Banje Luke. Na prvenstvu „Ćehotina 2008“ učestvovalo je 170 takmičara, a Foča je ugostila i motocikliste i druge goste iz nekoliko gradova BiH. – U sportu je potrebno ostvariti dobar rezultat, ali mi odavde želimo da pošaljemo poruku da druženje, prijateljstvo, tolerancija trebaju biti nešto što okuplja sve sportiste i sve ljude u BiH i na Balkanu. Ovim želimo pokazati da u BiH imamo ljepotu koju nema niko u svijetu – kazao je načelnik Foče Zdravko Krsmanović otvarajući prvenstvo.

Komentariši