Rogatičanin Sejo Pešto, Koordinator omladinskih selekcija KK Bosna

Juniorski tim Bosne dobio je poziv za učešće na prestižnom Nike juniorskom internacionalnom turniru koji će se igrati u Beogradu. Na turniru učestvuju neke od najboljih ekipa Evropa, a dvije najbolje plasirane ekipe učestvovaće na paralelnom juniorskom turniru Final Four Euroleague u Madridu u maju ove godine. Evo šta tim povodom kaže Rogatičanin Sejo Pešto, Koordinator omladinskih selekcija KK Bosna.



 “Nakon četveromjesečne provjere naših rezultata i stanja u našem timu, rukovodstvo Eurolige, u konkurenciji od 60 ekipa, odabralo je KK Bosnu da bude jedna od 12 ekipa koje će se boriti za prva dva mjesta koja vode na Final Four Euroleague u Madridu. Turnir na kojem učestvujemo u martu jedan je od najjačih juniorskih turnira u Evropi. I sam pogled na imena ostalih učesnika govori dovoljno o kvaliteti takmičenja. Mi smo u grupi sa FMP-om i Khimkijem. FMP je favorit turnira, ali mi idemo na turnir s namjerom da se plasiramo dalje i prije nego što se odigraju utakmice nikome nećemo dopustiti da bude bolji od nas. Naravno, biće teško jer ova generacija FMP-a ima šest reprezentativaca Srbije koji su ljetos bili prvaci Evrope, ali kažem, moraće se namučiti da nas pobijede.”

Učesnici turnira raspoređeni su u četiri grupe, a pobjednici svake grupe plasiraće su u polufinale turnira. GRUPA A Khimki Moscow RegionFMPKK Bosna GRUPA BMontepaschi SienaCrvena zvezdaProkom Trefl GRUPA CBeneton BasketLietuvos RytasPartizan Igokea GRUPA DUnion OlimpijaFenerbahce UlkerHemofarm Stada Turnir se odigrao proteklog vikenda.

Na slici Sejo u majici i farmericama…

Komentariši