Rogatičanin Mehmed Sokolović predsjednik i osnivač Fondacije

Predsjednik i osnivač Fondacije Rogatičanin Mehmed Sokolović na svečanosti je istakao da ova institucija finansira atletičare i atletičarke iz cijele BiH na osnovu konkursa i propisanih normi za sve atletske discipline i uzraste od 16 do 22 godine. Fondacija za stipendiranje mladih telentiranih atletičara u Bosni Hercegovini petu godinu zaredom nastavlja aktivnosti na pružanju podrške i pomoći atletskim nadama u našoj zemlji.Tim povodom u Olimpijskom komitetu BiH je upriličena svečanost na kojoj su promovirani najperspektivniji bh. mladi atletičari i atletičarke, kojim su uručeni ugovori o stipendijama i sportska oprema.


 Podrška atletskim nadama BiH

“Svi naši stipendisti su juniorski i seniorski reprezentativci BiH. Oni su ono najbolje što BiH u ovom trenutku ima. Rezultati koji su već sada ostvarili zaslužuju poštovanje svih nas. Naša je obaveza, kao i obaveza njihovih klubova, atletskih asocijacija i društva u cjelini da im stvorimo uslove da bi mogli razviti svoj talent i postizati sve bolje rezultate i nove rekorde”, kazao je Sokolović, počasni predsjednik Atletskog saveza BiH.


Ugovore o stipendijama i sportsku opremu dobili su atletičarke Gorana Cvijetić (AK Glasinac, Sokolac) i Paša Šehić (AK Zenica), te atletičari Nedim Čović (AK Sarajevo), Bojan Džida (AK Romanija, Pale), Adnan Malkić (AK Sloboda, Tuzla) i Boris Suslovski (AK Glasinac).

 

Komentariši