Među prevarenim i Rogatičani

Ured komesara policije BPK Goražde upozorio je na novi slučaj prevare u ovom dijelu BiH. Naime, službenici MUP-a BPK Goražde, u saradnji s MUP-om Sarajevskog kantona, došli su do saznanja da je više osoba sa područja Goražda, Novog Goražda i Rogatice pristajalo na lažne donacije.


 

U pratnji Elvire Ć. iz Goražda prevareni građani odlazili su u Sarajevo, gdje su nakon potpisa, dobivali od 300 do 500 KM, uz obećanje da će u narednom periodu dobiti još od 3.000 do 5.000 KM od navodnog stranog donatora.

Uvjet za ostvarivanje ovog prava bilo je otvaranje kreditnih kartica koje su prevaranti, zahvaljujući naivnosti građana, zloupotrijebili. Službenici MUP-a BPK tako su utvrdili da su prevareni građani, ustvari, potpisali kupovinu tehničke robe na kredit u vrijednosti od 2.000 do 4.000 KM, a nakon dva do tri mjeseca počele su im pristizati opomene zbog neplaćanja anuiteta.

Iz MUP-a BPK Goražde pozvali su sve građane koji su bili predmet ovakve ili slične prevare da se jave i pomognu u nastavku istrage.

Komentariši