Asim Vražalica o cijenama nekretnina

Cijene nekretnina u BiH u posljednjih godinu dana su, prema riječima stručnjaka i vlasnika agencija za prodaju nekretnina, porasle za 100 posto. Takav trend porasta cijena nekretnina pokazuje i činjenica da trenutačno četvorni metar stana u novogradnji u središtu Sarajeva iznosi i do nevjerojatnih 5000 maraka. Prema riječima Asima Vražalice (inače našeg Rogatičanina) iz sarajevske agencije Sant Nekretnine, na nagli porast cijena najviše je utjecao nedostatak nove gradnje, piše Dnvni list.



Vražalica kaže da je početkom prošle godine cijena četvornog metra stana u starim zgradama u Sarajevu iznosila do 1200 maraka, dok se trenutačno cijena kreće i do 2000 maraka. “Stara gradnja u središtu Sarajeva je daleko skuplja, tako da se cijena četvornog metra kreće od 2000 do 4000 maraka. U novogradnji je cijena četvornog metra početkom prošle godine iznosila od 1800 do 2000 maraka, a danas je od 2000 do 4000, pa i do 5000 maraka”, kaže Vražalica. On također naglašava kako će cijene stanova zasigurno i dalje rasti.  

U agenciji ističu da su stanovi preskupi ako se uzme u obzir platežna moć stanovništva, međutim, smatraju da cijene ipak nisu toliko nerealne ako se usporede s cijenama stanova u gradovima susjednih zemalja.

http://www.sant.ba/

Komentariši