Posle grafita bačen „Molotovljev koktel“

 Dogadjaj koji nas je prije par dana iznenadio se ponovio ali u jos gorem obliku. Nastavlja se hajka nacionalista u Vojvodini na naseg sugradjanina Zijada Kujovica na koga se vrsi pritisak, pod prijetnjom smrti, da se iseli iz tog kraja. Je li to demokratska Srbija koja ima opredjeljenje ka Europskim integracijama ili je to Srbija najcrnjeg fasizma u kojoj ce uskoro, poslije majskih izbora, zavladati radikali na celu sa Seseljom??

Kad je u pitanju Srbija niste nikad nacisto i sve je moguce. Mozda  je i najbolje da zvanicno na vlast dodju radikali i da se skinu maske, jer su oni i do sada iza kulisa drzali sve konce u svojim rukama.

Vijest je takodjer objavljena u petak u jutarnjem programu radija B92.

 

 

 

 

 

Autor: M. Po.  26.04.2008 – 00:02

SUBOTICA – Kratko policijsko saopštenje da je „u dvorište Palićanina Z. K. prekjuče bačena boca sa zapaljivom smešom“ nije prikrilo činjenicu da je na meti ponovo bila porodica penzionera Zijada Kujovića na čijem zidu porodične kuće je pre dve nedelje ispisan grafit mržnje.  

Policijska uprava je nakon dojave obavila uviđaj i izvestila sud i tužilaštvo. Delo je kvalifikovano kao izazivanje opšte opasnosti, medjutim, Zijad Kujović je izjavio da je „ugrožen na nacionalnoj osnovi“.   

 – Pretili su mi telefonom uz preporuku da treba da se iselim – rekao je Kujović.

Njega je, nakon ispisivanja grafita mržnje, posetio republički, a potom i opštinski ombudsman. Čin je osuđen, a zaštitnik građana Saša Janković zatražio je i juče da nadležni organi što odlučnije reaguju, da se otkriju počinioci i najoštrije kazne. Novim napadom na porodicu Kujović, stoji u saopštenju republičkog ombudsmana, pokušava se nametnuti lažna slika Srbije i međuetničkih odnosa u njoj. Ovakvi incidenti nisu lice Srbije.

U vreme kada je „molotovljev koktel“ bačen u dvorište, Kujović je bio sam u kući. – Vatra je zahvatila garažna vrata i ja sam uspeo da je ugasim. Obavestio sam policiju i oni su brzo stigli. Ja sam penzioner, sin nikako da se zaposli, a sada nam prave dodatne probleme – rekao je Kujović.  

 

Komentar na vijest:

 

DS: Zaštiti Kujoviće „Koalicija za evropsku Suboticu -Boris Tadić“ smatra da će najveći neuspeh Subotičana biti ako se Kujovići isele pod pritiskom koji doživljavaju. Reči osude neće biti dovoljne, ako se svi ne potrudimo da Kujovići, kao i svi drugi građani Subotice, imaju miran san i sigurnost u svom domu, saopštile su subotičke demokrate. 

 

(Blic)

Komentariši