RIBOLOV: Četvrta mjesta za Nermina i Ermina

Sportsko ribolovno društvo “Vogosca” iz Vogosce odrzalo je prvenstvo udruzenja. Članovi ovog udruženja su i naši Nermin i Ermin. Na takmicenju je ucestvovalo oko stotinjak takmicara medju kojima i dosta nasih Rogaticana koji su clanovi sportsko ribolovnog drustva Vogosca, izmedju ostalih Stitkovc Dr. Nijaz koji je član seniorske ekipe Vogošća, te njegova kćerka Samra…

 

 

 

Sportsko ribolovno društvo “Vogosca” iz Vogosce odrzalo je prvenstvo udruzenja. Članovi ovog udruženja su i naši Nermin i Ermin. Na takmicenju je ucestvovalo oko stotinjak takmicara medju kojima i dosta nasih Rogaticana koji su clanovi sportsko ribolovnog drustva Vogosca, izmedju ostalih Stitkovc Dr. Nijaz koji je član seniorske ekipe Vogošća, te njegova kćerka Samra  koja ima zapažene rezultate – (I mjesto u pojedinačnoj konkurenciji na Kantonalnom takmičenju održanom na Drivuši 2006 godine)


 

Na ovom takmičenju su obadvojica osvojili četvrta mjesta. Nermin u kategoriji pionira, a njegov brat u kategoriji omladinaca, sto je bilo dovoljno za plasman na kantonalno takmicenje koje ce se odrzat  pocetkom Juna. Oni se nadaju dobrom plasmanu.

 

   SRD “Vogošća” iz Vogošće 

Ovo Udruženje je osnovano 1964 godine, i trenutno broji oko 100 članova.
Gazduje dijelom rijeke Bosne, od rajlovačkog mosta do mosta u malešićima te rijekom ljubinom od ušća u rijeku Bosnu pa do bazena.
U ovim vodama ima sljedećih vrsta riba: klijen, sapača, pastrmka, bjelica, pliska, lipljen i škobalj.
Cijene dozvola su u skladu sa propisanim, tako da dnevne dozvole za sve kategorije iznose 10 KM, osim za strane državljane koji dnevnu dozvolu plaćaju 20 KM.Cijene godišnjih su: za RVI i penzionere 50 KM, juniore 25 KM, a za seniore i seniorke 100 KM. Iste se mogu kupiti kod sekretara Udruženja.
Dozvoljeni su svi propisani načini ribolova, a maksimalni dozvoljeni ulov po jednom izlasku je 10 ciprinida i 5 salmonida.Takodje, minimalne dozvoljene mjere ulova su u skladu sa Zakonom o slatkovodnom ribarstvu.

 

 Kontakt:


Predsjednik: Dević Šaban
Sekretar: Jagar Milan
Upravni odbor: Gljiva Salem, Planja Fehim, Džinić Ahmet, Štitkovac Nijaz, Hadžić Hajrudin, Halilović Fikret, Herić Hasib
Adresa:Jošanička 23, Vogošća
Telefon: 061 572 992
  

Komentariši