ADNA: Još jedna priča iz porodice Mrguda

Jedna priča o Adni Mrgudi, koju je na staroj stranici napisao Kaza. Adna je u vremenu pisanja bila prvi razred srdnje škole, a sada je već u trećem razredu MS ugostiteljsko turističke škole.

Pošto je Teva napisao priču o svojoj posjeti Mrgudama, da bi upotpunili priču i u kratkim crtama predstavili Adnu, iznosimo i ovaj Kazin zapis sa NTV Hayat ..

 

 

 

 

 

 

 

 

Ova prica je dokaz da se i u stvarnom zivotu desavaju bajke iako je nesto sto nazivamo bajkom lijepo i nestvarno.Ova prica se dogodila,a njen scenario lici na pravu bajku.


Naime prije ravno deset godina poznati hrvatski pjevac zabavnih melodija Toni Cetinski je imao koncert u Sarajevu i od tada je jedan od najpopularnijih pjevaca u nasoj zemlji. Tokom tog poslijeratnog koncerta na binu se popela sestogodisnja djevojcica koja mu je poklonila jedan karanfil. Izgledala je drazesno sa dugom plavom kovrdzavom kosom do pola ledja.Taj mali cvijetak umotan u obicni bijeli papiric i taj gest u takoreci tek oslobodjenom Sarajevu , dojmio je Tonija toliko da se svaki puta dolazeci u Sarajevo rado sjecao toga.

Kako Toni Cetinski 3. marta ima u Zetri ponovo koncert izrazio je zelju da nakon deset godina ponovo susretne sad vec sesnaestogodisnju djevojku. Sa ekipom ntv Hayat su se dali u potragu za ovom djevojkom i pronasli su je. Ta sesnaestogodisnja djevojka je nasa sugradjanka, Rogaticanka, Adna Mruguda , kcerka Suade Mrgude. Pohadja prvi razred turisticke skole sa namjerom da kasnije studira jezike a paralelno sa tim je sesti razred nize muzicke skole .Posto je i Toni zavrsio istu skolu posjetio je njen razred i proveo vjerovatno za nju i njene skolske kolege i kolegice nezaboravne trenutke. U prilogu koji je isao na ntv Hayat se pojavila i njena majka Suada. Ispricala je kratku pricu o provedenom vremenu u srednjoskolskom centru u Rogatici i da je zajedno sa svojom kcerkom razmijenjena u Sarajevo gdje i sada zivi.Takodjer je napomenula da joj je majka umrla i da zivi sa bratom Adnanom koga mi svi dobro znamo.

Adna je izmedju ostalog i clanica hora “Sultan EL-Fatih “ sa kojim je proputovala mnoge zemlje Evrope.To je dokaz ,kako nas narod kaze, da iver ne pada daleko od klade. Adna je dobila i tu cast da bude gost na koncertu Tonija Cetinskog u Zetri treceg marta.Pretpostavka je, s obzirom na Tonijevu popularnost u Sarajevu, da ce Zetra biti puna a Adna bi mozda cak mogla nastupiti u programu s obzirom da je u prilogu prikazana sa gitarom. Nasoj dragoj Rogaticanki zelimo mnogo srece u zivotu a Suadi saljemo srdacne pozdrave.

Komentariši