Čas vjeronauke u OŠ Rogatica

Pripremanje mladih narastaja prema islamskom ucenju za zivot i rad u prostorima u kojima zivimo, jedini je nacin da se nastavi ondje gdje su stariji stali, da se poveca njihovo djelo i doprinos ocuvanja islama i njegovo prenosenje na slijedece generacije. Nadati se da će Allah dž.š. ovim našim mališanima pomoći u njihovim hairli namjerama…..

 

 

 

 

Da Allah dž.š. pomogne polaznicima vjeronauke da to steceno znanje postane njihova ljubav, nacin vladanja i ponasanja, da budu ponosni na ono sto znaju, sto rade i cemu zive. Da bude ponosni sto su muslimans! Da su sretani sto su Resulullahovi sljedbenici! Da to bude smisao njihova zivljenja!  

 

 

Na slikama: Edina Ramić, Senad Ajanović, Nermin Pavica i Nihad Ramić.
Nedostaju Elmedina i Elmedin Ramić.
  

 

Evo sta kaze Allah dz.s. u Kur’anu a.s.: “ Kad Lukman rece sinu svome, poucavajuci ga ; O sine moj, ne smatraj druge Allahu ravnim, mnogobostvo je zaista, velika nepravda “. “ O moj sinko, obavljaj namaz i trazi da se cine dobra djela, a odvracaj od hrdjavih djela i strpljivo podnosi ono sto te zadesi “. U suri TAHA Allah dz.s. zapovjeda: “ Naredi celjadi svojoj da obavljaju namaz i ustraj u tome “.  

 

Pripremanje mladih narastaja prema islamskom ucenju za zivot i rad u prostorima u kojima zivimo, jedini je nacin da se nastavi ondje gdje su stariji stali, da se poveca njihovo djelo i doprinos ocuvanja islama i njegovo prenosenje na slijedece generacije.Nadati se da će Allah dž.š. ovim našim mališanima pomoći u njihovim hairli namjerama…..

 

 

Komentariši