Prvi Bošnjak u FK Mladost poslije rata

Ermin Pavica postao je prvi Bošnjak koji je zaigrao za FK Mladost poslije rata. Ovaj vrijedni 20-godišnji momak, koji je uzgred i redovan u džamiji , naišao je na odličan prijem u klubu.
Ermin je karijeru poceo u vogošćanskom “Unis”-u, gdje je prošao obuku i školu fudbala, te je dosao do kadeta. Kao veoma talentovan igrac dobio je ponudu da igra za Famos-Hrasnica-Ilidža, ali se ipak odlučio za FK Saobraćajac, gdje se zadržao samo polusezonu, te je prešao u poznati sarajevski klub FK Olimpik, gdje sa 15 godina debituje za prvi tim. Nakon toga, nazalost, uslijedilo je niz tezih povreda, bolest te je ne svojom voljom karijeru prekinuo 3 i po godine. U toj pauzi igrao je mali nogomet, te je ipak ostao u formi koliko su mu to povreda i bolest dozvoljavali.

Sada, potpuno oporavljen, prema riječima samog trenera FK Mladost, gosp. Janjića, postao je veliko pojačanje za ovaj klub.

Zelimo mu puno sreće, te se nadamo da će, uz Božiju pomoć, ubrzo preći u veći klub.

P.S. Predlažem da ovom sjajnom momku pomognemo da uspije. Predlažem da mu obezbjedimo sportsku opremu, pošto momak još uvijek nema ni svoje kopačke. Privatno, evo prvi se ukljucujem, sta god bude potrebno stojim na raspolaganju.

U prilogu par slika stadiona i slika sa treninga.

Komentariši