U posjeti kod Mustafe

Lijepi su susreti ljudi koji po citavu godinu putem ovih sprava komuniciraju a onda se i sretnu. Naravno nista ne moze zamijeniti licne susrete pa su oni utoliko i vrijedni i vazni. Ovaj put je Mustafa bio pravi domacin, kao i uvijek, a gostima nije nista drugo preostalo nego da nakon ovakvog gostoprimstva ponesu lijepe utiske pa ih i ovako javno iskazu. Moram na pocetku odmah reci da ni ja ni Muta nismo bas neki eksperti za rostilj ali nam je sve ispalo kao da smo profesionalci. Bar tako kazu oni koji su se davili nasim specijalitetima sa rostilja.

 

Posebno me inpresioniralo sve ono sto je Muta uradio na ovoj kuci, koju sam ja s pravom nazvao  „Villa Fejzic“. Naime Mutu nisam toliko dobro poznavao da bih znao da on ima smisla ne samo za one bolnicke djelatnosti vec bogami i zicu za arhitekturu. Sve je uradjeno po njegovoj zamisli i ja zaista nisam imao ama bas nikakvu primjedbu.

 


Pored toga sto je to sve lijepo zamisljeno, radovi su izuzetno kvalitetno obavljeni. Posebno keramika na kojoj se odmah vidi jesu li majstori privremeno stanovali u toj kuci. Po mojoj ocjeni su to bili prvoklasni majstori. Naravno Muta je to odabrao jer je u svakom momentu znao sta hoce.Lokacija kuce je takodjer interesantna. Nalazi se u Blazuju odmah pored  hotela Aqua. Na tarasi se lijepo moze cuti ono sto dopire iz Aque. Inace ambijent oko kuce je je zaista lijep. Sve je u zelenilu. Pogled sa balkona fantastican. 

 

Evo par slika koje ce vjerovatno ove moje konstatacije potvrditi.

 

 

   

 

 

  

 

 

  

 

 

 

 

 

  

 

 

   

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

Komentariši