Ješiću oduzeti telefon, bilježnice i fotografije

IZ DNEVNOG AVAZA – Petar Ješić rođen je 12. jula 1942 godine u Rogatici. Od 1991. godine radio je u Vojsci JNA, odnosno kasnije u VRS. Bio je komadant kasarne na  Han Pijesku, a kasnije u Crnoj Rijeci, zbog čega je osumnjičen da je član mreže za podršku haškom optuženiku generalu Ratku Mladiću, što je on poricao više puta, kao i pri jutrošnjem pretresu.


Ješiću oduzeti telefon, bilježnice i fotografije

 

 

 

Ješić je istakao da je, nakon što je pretresena njegova kuća u Ulici Srpske sloge, zajedno sa vojnicima otišao u vikendicu u selu Sočice, gdje je takođe, izvršen pretres

 

04.09.2008. 14:41

 

Pukovnik Vojske Republike Srpske  /RS/ u penziji Petar Ješić izjavio je da je njegovu porodičnu kuću  i vikendicu  u opštini Rogatica jutros pretreslo 30-ak naoružanih vojnika međunarodnih snaga,  bez naloga,  i da su mu tokom akcije oduzeli mobilni telefon, radne bilježnice i fotografije.     

Ješić je rekao da su  vojnici  NATO-a jutros u 6.10 sati došli na vrata njegove porodične kuće u Rogatici i rekli da žele izvršiti pretres. 

On je naveo da je u akciji učestvovalo i šest-sedam pripadnika policije RS, koji su mu rekli da se ne brine, da su oni zaduženi za njegovu bezbjednost.
Ješić je istakao da je, nakon što  je pretresena njegova kuća u Ulici Srpske sloge, zajedno sa vojnicima otišao u  vikendicu u selu Sočice,  gdje je takođe, izvršen pretres.
 
Akcija je završena u 9.50 sati, kada su pukovnika Ješića  vratili njegovoj kući u Rogaticu.
– Vojnici su bili korektni, sve je prošlo bez maltretiranja, ali nije ni malo prijatan osjećaj kad toliki broj naoružanih lica ranim jutrom upadne u kuću, naglasio je Ješić.

Petar Ješić rođen je 12. jula 1942 godine u Rogatici. Od 1991. godine radio je u Vojsci JNA, odnosno kasnije u VRS.
Bio je komadant kasarne na  Han Pijesku, a kasnije u Crnoj Rijeci, zbog čega je osumnjičen da je član mreže za podršku haškom optuženiku generalu Ratku Mladiću, što je on poricao više puta, kao i pri jutrošnjem pretresu.
Ješić je rekao   da je više puta razgovarao sa organima bezbjednosti i davao izjave u Tužilaštvu BiH o temi podrške Mladiću.

On je naveo da je zbog toga i očekivao da bi moglo doći do pretresa porodične kuće, ali ga je iznenadila brojnost vojnika.
Ješić je istakao da su sve to mogla da obave i dva-tri čovjeka, po nalogu, i uz prijateljski razgovor, ali, prema njegovim riječima, “sila je vlast”.
Portparol NATO-a u BiH Derek Čepel rekao je   Srni da NATO ima kredibilne dokaze da je Ješić bio i da je još aktivni član mreže  koja je pomogla Mladiću da ostane na slobodi u proteklih nekoliko godina.

Čepel je istakao da nema dokaza da je Mladić u BiH, ali da je jasno da je u BiH bilo i da ima njegovih  pomagača,  koji mu obezbjeđuju novac i ostale resurse  zbog čega će NATO nastaviti svoje operacije.

 

 

Komentariši