NATO pretresao kuću Petra Ješića u Rogatici

U okviru lociranja haškog bjegunca, snage NATO-a pretresle kuću Petra Ješića u Rogatici
Pretraga objekta provedena je da bi bile pronađene dodatne informacije o Mladiću, u okviru napora da se on locira, saopćio je štab NATO-a u Sarajevu. O akciji je bila informirana lokalna policija i pružila je ograničenu podršku.

 

 

 

Pripadnici NATO snaga, u saradnji sa Haškim tribunalom, pretražili su jutros oko 7.00 časova stambeni objekat Petra Ješića u Rogatici zbog sumnje da je povezan sa mrežom pomagača Ratka Mladića, saopšteno je iz NATO štaba u Sarajevu. 

Pretraga objekta provedena je da bi bile pronađene dodatne informacije o Mladiću, u okviru napora da se on locira.Lokalna policija informisana je o ovoj akciji i pružila je ograničenu podršku. 

 

slika: NATO trupe danas u Rogatici

Ješićeva imovina pretražena je u skladu sa ovlaštenjima NATO-a da podrži Haški tribunal u privođenju lica osumnjičenih za ratne zločine i spada u zakoniti mandat međunarodnog bezbjednosnog prisustva u BiH, u okviru Opšteg okvirnog sporazuma za mir koji je odobrio Savjeta bezbjednosti UN, navodi se u saopštenju.NATO podsjeća da je svako ko posjeduje i proslijedi informacije koje bi mogle voditi do lociranja, hapšenja i izvođenja pred lice pravde haških bjegunaca mogu za to biti nagrađeni. 

Nagrada u visini od pet miliona američkih dolara, odnosno 3,5 miliona evra mogla bi biti isplaćena za preostalu dvojicu bejgunaca Ratka Mladića i Gorana Hadžića, dodaje se u saopštenju. Kontakt telefoni za takve informacije su 065/516-674 u BiH, 00387 65 516 674 iz inostranstva ili putem elektronske pošte na adresu mail@rewardsforjustice.net.

Komentariši