Bajram i ramazan kod nane

Da se sjetimo malo ramazana, sehura i iftara provedenih u svojoj carsiji, svojoj mahali, svojoj dzamiji i sa svojom porodicom. Da se sjetimo bajrama i nasih starih nana i njihovih adeta i obicaja. Mnogi ce se ovdje prepoznati, a mnogi od vas ce suzu pustiti, odnosno suze same krecu i ne pitaju…Donosimo vam dramski obradjeno sjecanje, jednu emotivnu, dirljivu pricu jednog borca Armije BiH, ratnog vojnog invalida gdje se on sjeca svojih prvih ramazana i bajrama. Prica je…………..


 

 

 

 

 

Bajram i ramazan kod stare majke 

 

Da se sjetimo malo ramazana, sehura i iftara provedenih u svojoj carsiji, svojoj mahali, svojoj dzamiji i sa svojom porodicom. Da se sjetimo bajrama i nasih starih nana i njihovih adeta i obicaja. Mnogi ce se ovdje prepoznati, a mnogi od vas ce suzu pustiti, odnosno suze same krecu i ne pitaju… 

 

Donosimo vam dramski obradjeno sjecanje, jednu emotivnu, dirljivu pricu jednog borca Armije BiH, ratnog vojnog invalida gdje se on sjeca svojih prvih ramazana i bajrama. Prica je objavljena u knjizi “Sjecanja bez reda” u kojoj autor opisuje svoja ratna sjecanja, a posto u knjizi imenom nije spomenuo nijednog svog saborca nije htio ni da se njegovo ime nadje u koricama te knjige, pa je sve objavio pod pseudonimom Hardin Horion. Poslusajte njegovu pricu: “Ramazan kod stare majke”.

 

POSLUSAJTE 

dosta emotivnu pricu….

  

 

 

Komentariši