Motoklultivatori za povratnike u Istočnu Bosnu

“I u 2008. godini nastavili smo sa projektima podrške održivom povratku u Istočnoj Bosni. Povratnicima kojima smo izgradili ili sanirali stambene jedinice, osim motokultivatora, dijelićemo i plastenike, steone junice ili građevinski materijal za izgradnju štala, prema ranije iskazanim potrebama“, rekla je ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Emina Dubravić. Motokultivatore juče su dobili sa Opstine Rogatica ……..

 

 

 

Povratničkim porodicama iz pet opština Istočne Bosne juče je dodijeljeno 11 motokultivatora sa prikolicom i priključcima, koje je u sklopu Programa podrške održivom povratku van Kantona Sarajevo za 2008. godinu, obezbijedilo Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS.

“I u 2008. godini nastavili smo sa projektima podrške održivom povratku u Istočnoj Bosni. Povratnicima kojima smo izgradili ili sanirali stambene jedinice, osim motokultivatora, dijelićemo i plastenike, steone junice ili građevinski materijal za izgradnju štala, prema ranije iskazanim potrebama“, rekla je ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Emina Dubravić.

Motokultivatore juče su dobili Safet Poturković, Fajko Koroman i Tajib Ivojević iz Opštine Sokolac, Sadija Durmišević, Hamid Bogdanić i Ramiz Mašić iz Opštine Rogatica, Dževad Žigo, Kasim Ligata i Midhat Brdarić iz Općine Pale-Prača, te Nazif Gušo iz Opštine Višegrad i Ferid Mekić iz Općine Ustikolina

Komentariši