Sa promocije knjige Muniba Hasanagica o Rogatici

Munibovu knjigu nisam još pročitao. Mislio sam kad to uradim da nešto i napišem. Ali evo par riječi sa skupa.Uvodni a ujedno i pozdravni govor bio je od strane Čoličkog zeta prof.dr. Jašarević Faruka. Nadahnuto, onako kako to samo učevan , pametan i dobar čovjek zna. Za sve je zahvalio Nani, rahmetli Šehzadi, Munibovoj majki. Izvinuo se što on, koji nije Rogatičanin, pored mnogih drugih (pa ih nabroja), otvara ovu promociju. Ali, reče da je ovo porodični projekat, pa se i on tu našao. Munib je na kraju rekao da je Faruk glavni finansijer.


Nadahnute govore o Munibu, knjizi i svemu što je vezano za Rogaticu, čuli smo od dva univerzitetska profesora, prof.dr. Dzevad Jahić i prof.dr. Ibrahim Pašić. Interesantan podatak rekao je prof,dr.Ibrahim Pašić. DNK analiza sada se u Švicarskoj koristi i za historijsku gradju. Tako je DNK analizom posmrtnih ostataka žrtava iz Srebrenice, utvrđeno da su svi ilirskog porijekla, pa stoga pada u vodu sva dosadašnja učenja (i podmetanja) da smo slavensko porijekla.

Inace se na promociji okupio veliki broj poznatih Rogaticana, mladih i starih. Ne bih ih nabrajao jer i ne mogu koliko nas je bilo. Samo jos jednom da konstatujem.

Sinoc je u srcu Sarajeva potvrđeno da Rogatičani imaju svoj čok, da smo sa tradicijom kakvu rijetko ko ima na ovim prostorima. To se nemože sakriti ni zatrti. Pogotovo ne, dok ima ljudi kakav je naš Munib Hasanagić. Zato Munibe, još jednom ti hvala na ovoj knjizi, na ovom lijepom druženju.

Da ti Alah podari lijepo i dugo zdravlje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentariši