Treće mjesto za NK Žepu

U organizaciji FK Bosna United, održan je bajramski fudbalski turnir kojem je prisustvovalo 15 ekipa iz gradova St. Louis, Des Moines, Columbia i Kansas City. Učesnici su bili ekipe: Beton, NK BiH, Laste, Bošnjak, Truhli, SC Drina, Podrinje, Žepa, Žepa Omladinac, Bosna United, Bosna United 2, Jedinstvo, Sloboda KC, NK Drina DM i Bosna Columbia.

 

 

REVIJA FUDBALSKIH ZVIJEZDA U ST. LOUISU 

Bajramski turnir u St. Louisu u organizaciji FK Bosna United –

Učestvovalo 15 ekipa iz St. Louis, Kanssas City, Des Moines i Columbia           Pobjednik ekipa “Beton” iz St. Louis          

U organizaciji FK Bosna United, u subotu 4. oktobra održan je bajramski fudbalski turnir kojem je prisustvovalo 15 ekipa iz gradova St. Louis, Des Moines, Columbia i Kansas City.

Učesnici su bili ekipe: Beton, NK BiH, Laste, Bošnjak, Truhli, SC Drina, Podrinje, Žepa, Žepa Omladinac, Bosna United, Bosna United 2, Jedinstvo, Sloboda KC, NK Drina DM i Bosna Columbia. T

ereni su bili odlični, vrijeme prelijepo, idealno za ovakav događaj. Mnogobrojni gledaoci su najviše golova vidjeli u utakmici Bosna C – NK Drina DM, čak pet, u pobjedi Bosne (4-1). Ostali rezultati su podsjećali na italijansku ligu, većina ih je završavala 1-0. U grupi A, NK Žepa je osvojila prvo mjesto, slijede Bošnjak, Bosna Columbia i poslednja Drina iz Des moines.

 

 U grupi B trebao je učestvovati i Guber, obzirom da se igrači Gubera nisu pojavili  na vrijeme ekipa je diskvalifikovana. Od preostalih timova, u daljnje kvalifikacije iz ove grupe plasirali su se NK BiH i Truhli, dok je Drina ispala.  

 

U grupi C, Beton i Podrinje su dobili obadvije prve utalkmice i plasirali se dalje. U međusobnom duelu su igrali neriješeno. Inače iz ove dvije ekipe je isključen po jedan igrač iz daljnjeg takmičenja zbog incidenta koji se desio tokom utakmice.  

 

U grupi D se igralo najljepše. U pravom fudbalskom spektaklu, Jedinstvo je pobijedlio Bosna United sa 2-0, a Laste Žepu-Omladinac pogotkom u pretposlednjoj minuti utakmice. Laste su u drugom kolu pobijedile i Bosna United sa tijesnih 1-0.Četvrtfinalne i polufinalne utakmice su bile zaista na visokom fudbalskom nivou, evo rezultata: 

 

 

 Četvrfinale:

Žepa – Podrinje 0-0 (3-0 nakon penala)

Jedinstvo  NK BiH 1-0

Laste – Bosnjak 2-1

Truhli – Beton 0-1 

 

 Polufinale:

Žepa – Jedinstvo 0-0 (5-6 nakon penala)

Laste – Beton 0-0 (4-5 nakon penala) 

 Za treće mjesto

Žepa – Laste 1-1 (4-3 nakon penala)

Ovo je bila vjerovatno najljepša utakmica na turniru, puno majstorskih poteza, šuteva, odbrana, izvrsnih akcija. 

 Finale: 

Beton – Jedinstvo 0-0 (5-4 nakon penala) 

Vrlo teška utakmica sa čvrstom igrom oba tima, Beton je vrlo sporom igrom uspio smiriti poletno Jedinstvo, i u izvođenju penala napravio pravo iznenađenje, zahvaljujući bravuroznoj odbrani svog golmana i sigurnom izvođenju iskusnog Saliha Rabihića.   

Komentariši