Umrla Zekija Pezo

Danas smo dobili jednu tuznu vijest. Nakon teske bolesti je sinoc preselila na Ahiret nasa Zekija Pezo.

Nazalost nismo uspjeli u nasoj nakani da joj u ovim teskim trenucima njene bolesti pomognemo. Nasa akcija pomoci nasoj Zekiji je bila u toku i upravo sinoc smo je bili produzili do srijede. Nismo mi ti  koji o tome odlucujemo i sve je u bozijim rukama. Sudbina je tako htjela i tu se ne moze nista promijeniti.

 


Nase misljenje je da ovu akciju treba dovesti do kraja i da izvrse uplate svi oni koji su se prijavili za ucesce. Novac koji se sakupi ce biti upotrebljen ili za pokrivanje troskova dzenaze ili za podizanje nisana rahmetli Zekiji. Ovog momenta zaista ne mozemo  reci nista odredjeno jer je potrebno obaviti razgovor sa familijom i vidjeti sta je u ovom momentu najprece. 

Obecavamo nasim ucesnicima akcije da nista necemo poduzeti bez njihovog odobrenja. Kada dobijemo vise informacija onda cemo ovdje izaci sa prijedlogom za sta treba upotrijebiti skupljeni novac. Bice potrebno da se svaki ucesnik izjasni da li se slaze sa prijedlogom. Dakle zajednicki cemo odluciti o zavrsetku ove akcije. 

 

Dzenaza nasoj rahmetli Zekiji ce se obaviti sutra, 10.11.2008. godine  u Rogatici  poslije podne namaza na mezarju  za Hrid.  

Svi oni iz Sarajeva koji zele prisustvovati dzenazi mogu iskoristiti organizovani prevoz ispred Vjecnice u 9 sati (ovu informaciju smo dobili od naseg clana Irfe). 

 

Ukoliko bude jos nekih dodatnih informacija ili nekih promjena obavijesticemo vas   kroz komentare ispod ovog teksta jer je situacija dosta konfuzna i nemamo jos svih informacija koje bi nam u ovom momentu trebale. 

 

Neka je nasoj Zekiji Pezo vjecni rahmet i neka joj dragi Allah podari dzenet a porodici u ovim trenucima zelimo sabur.

 

Komentariši