Covjek velikog srca

Tih,nenametljiv,onako sa svojom harizmom veselog lica,dobrocudan,covjek velikog srca,iskrenog nijeta,ukratko u par rijeci u uvodu o jednom djetetu sa Beljinovca.

Husein Zivalj-Huso rodjen je 19.12.1965 godine u Rogatici.Osnovnu i srednju skolu je zavrsio u Rogatici.

Kad treba pomoci povratnicima Huso je tu,kad treba pomoci MIZ-Rogatica Huso je tu. Nas Huso je veliki humanista,i covjek velikog srca. Humanost i osjecaj prema svojoj Rogatici se svakodnevno osjeca. Nas Huso je aktivista i koristi svaku priliku da pomogne nasoj povratnickoj djeci, ne samo djeci u Rogatici, vec i djeci  u cijeloj Istocnoj Bosni.

U toku ovoga ljeta pobrinuo se da  nasa djeca ljetuju na Borackom jezeru 8 dana, prosle godine,djeca su nam bila na ljetovanju 8 dana u kampu u Vogosci, sve je to zasluga naseg Huse. Svake godine u mjesecu septembru Huso obezbijedi nasoj djeci rusake pune skolskog pribora. Vec je obezbijedio ljetovanje za nasu djecu za ljeto 2009 godine.

Njegov odnos i privrzenost svome gradu ogleda se u njegovim aktivnostima u MIZ-Rogatica, gdje na svako sijelo koje se organizuje u nasoj carsijskoj djamiji obezbijedi prevoz djematlija iz Sarajeva, Gorazda do Rogatice i nazad. U tim aktivnostima rame uz rame sa njim je i Edo Konakovic.
Nas Huso nije mnogo pricljiv, ne zeli da se istice, da se javno govori o njemu jer kako kaze: „To je moj dug prema mom narodu,mom rodnom gradu,prema mojoj Bosni.“ Ipak je popustio na moj nagovor da napisem par rijeci jos.
Iako zivi i radi u Sarajevu, redovan je na Djuma-Namazu petkom u nasoj dzamiji u Rogatici. Nas Huso je zaposlen u Komunalnoj inspekciji u Kantonu Sarajevo, radi kao komunalni redar, ozenjen je, ali svaki slobodni trenutak je posvetio povratnicima i aktivnostima oko jacanju MIZ-Rogatica. Trenutno radi na organizaciji doceka Muslimanske Nove Godine 29.12.2008 godine. Docek ce biti uprilicen u carsijskoj dzamiji u Rogatici,pa ovom prilikom poziva sve djematlije da dodju u Rogatici u da skupa docekamo nasu Novu Godinu, pozivu se prikljucuje i Edo Konakovic.

Sa dobrom voljom, iskrenim nijetom, mozemo dosta uciniti, pomoci nasem narodu, pomoci svoj MIZ-Rogatica, porucuje nas Huso svojim Rogaticanima sa zeljom da dragi Allah nagradi i pomogne nase Rogaticane ma gdje oni bili. S obzirom da je u Ponedjeljak 08.12.2008 godine Kurban Bajram,zelim da cestitam Bajram mojim Rogaticanima i da him pozelim sve najbolje u zivotu, njima, njihovim porodicama, da u zdravlju i veselju provedu Bajramske blagdane i da ih jos dosta docekamo ako Bog da u nasoj Rogatici, nasoj dzamiji.  AMIN.

 

 

 

 

 

 

Komentariši