Predat novac za podizanje nisana rahmetli Zekiji Pezo

Kao sto vam je poznato, nasa akcija pomoci Zekiji Pezo je zavrsena. Nazalost, nasa zelja da joj pomognemo dok je jos bila ziva, nije se ostvarila, jer je rahmetli Zekija preselila na Ahiret u toku nase akcije.

Cilj akcije je bio da se obezbijede sredstva kojima bi se u prvom momentu obezbijedila njega i neophodni lijekovi. Zbog toga smo morali poslije smrti nase sugradjanke prikupljena sredstva preusmjeriti u dva pravca. 

Obzirom da su troskovi dzenaze bili pokriveni novcem koji je ostao iza rahmetli Zekije , ucesnici akcije su se slozili da se jedan dio prikupljenog novca preda porodici za podizanje nisana, a drugi dio usmjeri na podjelu bajramskih paketa  nasim povratnicima u Rogatici.

 Kroz kontakt sa Sutkom Ajanovicem iz Gorazda, koji vrsi izradu i postavljanje nisana, dobili smo ponudu od 1100 KM za izradu i postavljanje nisana na mezaru za Hridom.Uz saglasnost ucesnika akcije smo odlucili da 1100 KM predamo porodici, tj. Ahmedu Sijercicu – Sigetu i njegovoj supruzi Majdi , kako bi oni kada bude vrijeme sa tim novcem postavili nisane nasoj Zekiji Pezo.

Ovaj prvi dio akcije je upravo zavrsen i ovdje vam dajemo na uvid potvrdu kojom se potvrdjuje da je Braco Praso 04.12.2008. godine u Sarajevu predao novac Sijercic Ahmedu. Ova potvrda je obostrano potpisana i time smo realizovali prvi dio nase akcije.

 

 

 

 

Obzirom da smo u nasoj akciji prikupili 2669,85 KM , ostatak novca od 1569,85 KM, smo uz saglasnost ucesnika akcije preusmjerili na podjelu bajramskih paketa nasim povratnicima u Rogatici. Drugi dio akcije je u toku i vrsi se priprema paketa.Podjela ce biti izvrsena za bajram, u Rogatici. 

O tome slijedi poslije podjele detaljan izvjestaj ovdje na rogatica.com.

 

Komentariši