U susret nasim hadzijama

Prema informacijama koje imamo, za dva dana nam stizu nase hadzije nazad, svojim kucama. Naravno nas Mustafa i Abdulah ce ponovo zajedno sa nama dijeliti sudbinu ove nase stranice. Bili su jako dugo odsutni i nadamo se da ce uz boziju pomoc hairli stici kuci. Posebno se radujemo njihovim pricama koje ce ovdje biti ispricane uz bogatu podlogu fotografijama sa ovog nezaboravnog putovanja.

 

Bez obzira koliko se puta o hadzu pricalo uvijek je to interesantno, jer svako iz svog ugla to putovanje opisuje i svaka prica o istom dogadjaju je razlicita. Svako je dozivljava na poseban i osoban nacin.

 

 

Dok ne stignu svjeze price nasih hadzija, evo jedne vrlo interesantne price rahmetli hadzi Alije Muhica, koji prica o tim putovanjima u vrijeme kada su ona trajala i po godinu dana.Prica o kurbanskim bajramima, kurbanima, zijaretima, obicajima kojih je u danasnje vrijeme sve manje. Slusajuci ga osjetih nostalgiju, jer kroz njegovu pricu prepoznah nekad davno dozivljena vremena u vrijeme bajramskih praznika. Preporucujem da pazljivo saslusate ove price rahmetli hadzi Alije Muhica. Nacin na koji on pripovijeda je jedinstven i neponovljiv. 

 

 http://de.youtube.com/watch?v=c_9fXLPjg-M&NR=1

 

Komentariši