Fondacija “BOŠNJACI” uručila novčanu pomoć

 

Naime na sijelu je bila prilika da Fondacija “BOŠNJACI” uruči novčanu pomoć učenicima povratnicima,što je i učinjeno. Uvaženi Muderis Nezim ef.Halilović i Direktor Fondacije gos.Šahin Kerla su uručili jednokratnu pomoć u visini 100KM za 14-tero djece.

 

 

 

Fondacija “BOŠNJACI” uručila novčanu pomoć

28.02.2009 godine upriličeno je sijelo,druženje povratnika sa našim Rogatičanima iz Sarajeva. Na sijelu je bio prisutan uvaženi Muderis Nezim ef. Halilović, Šahin Kerla Direktor Fondacije “BOŠNJACI”.

 

Na sijelu je bilo prisutno oko 50 đematlija, uz jednu vedru i vjersku atmosveru druženje je upriličeno za razgovore i dogovore kako dalje. Naime na sijelu je bila prilika da Fondacija “BOŠNJACI” uruči novčanu pomoć učenicima povratnicima,što je i učinjeno.

 

Uvaženi Muderis Nezim ef.Halilović i Direktor Fondacije gos.Šahin Kerla su uručili jednokratnu pomoć u visini 100KM za 14-tero djece.

 

Prema riječima Direktora Fondacije gos.Šahina Kerle ova jednokratna pomoć je simbolična i da ona nemože riješiti sve probleme oko školovanja te djece,ali je ipak znak da neko misli na tu djecu i da ta djeca nisu sama. Inače glavni zadatak Fondacije jeste upravo školovanje i stipendiranje bošnjačke djece iz populacije povratnika,u čemu Fondacija hvala Bogu ima i dosta uspjeha.

Ovom prilikom želim se zahvaliti u ime svih roditelja,u ime sve povratničke djece na jednom velikom i iskrenom nijetu od strane Fondacije u uvaženih ljudi,sa željom da ih dragi Allah nagradi za njihova djala.Amin

Atmosveru sa sijela (nekoliko fotografija) biće objavljena naknadno..

 

 

 

Komentariši