Dijete sa lavljim srcem

 

U Zenici je 18.04.2009 odrzano Drzavno prvenstvo u LOWKICKU i Ema je ponovo nastupila ovaj put po prvi put u toj disciplini i nakon 3 runde u Finalu protiv Isanovic Selme iz Tuzle jednoglasnom odlukom sudija 3:0 ponijela tituli drzavne prvakinje u kategoriji do 60 kg!

Ona je kazu cudo od djeteta, djete sa lavljim srcem. Zaista je nevjerovatna, onako profesionalno ponasanje u ringu kao da je rodjena na njemu!

 

Dijete sa lavljim srcem 

 

Ema je trenirala karate i taekwondo. Trenirala, redala uspjeh za uspjehom i uvijek htjela vise od toga! Vise adrenalina! Zato je odabrala KICKBOXING ni manje ni vise. Clan je kluba “GOLDEN-FIGHTERS” – Ilidza. 

 

Ema je 28.02.2009 na jednom internacionalnom Kupu odrzanom na Ilidzi (ILIDZA OPEN 2009″ u Fullcontactu pobijedila 2:1 Selmu Isanović iz “TOM-CAT” Kluba-Tuzla koji vodi Salko Zildzic, a onda se u finalu sastala sa djevojkom  Ivanom Bilic “V.M.Bosnjak” iz Posusja. Taj mec je prekinut vec u prvoj rundi nakon 3 brojanja protivnici – dakle 3:0 i osvojila je ZLATO!  

 

Dvije sedmice iza toga 14.03.2009 odrzano je Drzavno prvenstvo u Vogosci i tu je nastupila u Fullcontactu, ali odlukom sudija – preglasavanjem u finalu je izgubila 2:1 od Aldine Pecenkovic “Bihac”iz Bihaca! 

 

18.04.2009 u Zenici je odrzano Drzavno prvenstvo u LOWKICKU i Ema je ponovo nastupila ovaj put po prvi put u toj disciplini i nakon 3 runde u Finalu protiv Isanovic Selme iz Tuzle jednoglasnom odlukom sudija 3:0 ponijela tituli drzavne prvakinje! 

 

Moram da  naglasim da je Emi tek 14,5 godina, ali se vec takmici u juniorskoj konkurenciji, jer njezini treneri tacno znaju koliko ona moze, a inace je kadetkinja, dakle sastaje se sa djevojkama koje su i blizu 18 godina starosti (kraj juniorske konkurencije!!!).

 

 Ona je kazu CUDO OD DJETETA, DIJETE SA LAVLJIM SRCEM….zaista je nevjerovatna, onako profesionalno ponasanje u ringu kao da je rodjena na njemu!

 

 

 

U nastavku izvjestaj iz AVAZA

BiH dobila prvake u lou-kiku

Stotinjak posjetilaca u dvorani Bilmišće, nakon cjelodnevnih kvalifikacija, vidjelo je čak 21 finalnu borbu…
Zenički Kik-boks klub Isak bio je u subotu domaćin Prvenstva BiH za juniore i seniore u kik-boksu, u disciplini lou-kik. Tek stotinjak posjetilaca u dvorani Bilmišće, nakon cjelodnevnih kvalifikacija, vidjelo je čak 21 finalnu borbu.

Novi juniorski prvaci postali su:
Semir Delić (do 54 kilograma),
Amar Gađun (do 57),
Denis Halilović (do 60),
Semir Musić (do 63,5),
Nemanja Lojpur (do 67),
Dino Brajlović (do 71),
Sadam Stupar (do 75),
Alija Tučak (do 81),
Rusmir Hondo (do 86)

 

U konkurenciji juniorki
Maša Becanov (do 56),
Ema Teskeredžić (do 60) i
Aida Mehić (do 65).

 

Seniorski prvaci BiH su:
Mladen Lolić (do 57 kg),
Salih Kusur (do 60),
Damir Arnaut (do 63,5),
Rusmir Jugović (do 67),
Bahrudin Mahmić (do 71),
Nikola Matić (do 75),
Miloš Golić (do 86),
Muamer Tufekčić (do 91) i
Dražen Pušara (preko 91).

Dnevni avaz

20.04.2009.

Komentariši