Kod nane Feride u bolnici

 

O nani Feridi (rođ. Ferhatbegović) sam jednom pisao kada smo bili kod nje u posjeti u njenom stanu. Evo zadnjih osam dana nana Ferida  je u bolnici. Imala je problema sa žučom ali hvala Bogu na vrijeme je došla u bolnicu, pa su ljekari to sanirali. U bolnici su je pazili a Bogami i dobro povratili tako da je danas izašla kući. Sinoć je napisala jednu pjesmu koju zapisah da je I vama prenesem…

 

 

 

 

 

 

 

Kod nane Feride u bolnici 

 O nani Feridi (rođ. Ferhatbegović) sam jednom pisao kada smo bili kod nje u posjeti u njenom stanu. Evo zadnjih osam dana nana Ferida nana Ferida je u bolnici. Imala je problema sa žučom ali hvala Bogu na vrijeme je došla u bolnicu, pa su ljekari to sanirali.    

U bolnici su je pazili a Bogami i dobro povratili tako da je danas izašla kući. Dobila je i kućnu njegu, tako da će joj medicinska sestra dva puta dolaziti u toku dana.  Pored toga dobila je sva pomagala koja će joj koristiti kući. Dobila je i čišćenje i pospremanje stana jedanput sedmično… 

 

Ja sam koliko sam god mogao obilazio nanu Feridu, dnevno i po 4-5 puta. Našao sam joj se pri ruci što god joj je trebalo. To je naša i obaveza da pomognemo naše stare. Nana Ferida je naša Rogatičanka pa je to i motiv više da je obiđem i pomognem onoliko koliko mogu. 

Osim toga prisjetimo se i  hadisa – Sevban veli da je Muhammed s.a.v.s. rekao: ”Posjetilac bolesniku ide u baštu dženeta” 

Jučer joj navratih a ona kaže: ”Sinoć nisam mogla spavati pa sam napisala jednu pjesmu. Hoćeš li da čuješ. Hoću rekoh. E slušaj:  

 

Najmiliji kraju 

 

Rogatico mali Carigrade

U tebi su cari i veziri 

 

Car, vezira kroz biser doziva

Vezir mu se kroz merdžan odziva 

 

Ne mogu ti sada care doći

Jer ne mogu Gračanicom proći 

 

Gračanica šira od misira

Zlatan Mujo bolji od vezira 

 

Rogatico najmiliji kraju

U teb’ nekad bješe ko u raju. 

 

 

Komentariši