Nerma Akšamija kao primjer svima

Nerma Akšamija je u proteklih nekoliko dana/sedmica, vrijedno sakupljala pomoć za našu Enu. Krenula je sa svojim gradom Odense, od vrata do vrata, kucala na vrata Bošnjaka objašnjavala o našoj akciji i sakupljala pomoć. I to nije sve, vrijedna Nerma se zatim uputila u susjedne gradove, u kojima živi takođe veliki broj Bošnjaka, Nyborg i Svendborg i tamo ponovila akciju obilazeći naše ljude. Nerma je svima nama pokazala kako se voli Rogatica i Rogatičani, kako se ulaže žrtva na putu pomoći našoj mladoj Rogatičanki. Mislim da sa pravom mogu reci da možemo biti ponosni na našu Nermu. Pogledajte pregled prikupljenog novca kojeg je sakupila Nerma.

 

 

 

 

 

Nerma Akšamija kao primjer svima

Nerma Akšamija je u proteklih nekoliko dana/sedmica, vrijedno sakupljala pomoć za našu Enu.

 

Krenula je sa svojim gradom Odense, od vrata do vrata, kucala na vrata Bošnjaka objašnjavala o našoj akciji i sakuljala pomoć.

 

Za Nermu su mnogi culi da sakuplja pomoc pa su je cak i zvali iz pojedinih naselja da ih obavezno posjeti jer i oni zele ucestvovati u akciji. Nermi naravno nije bilo tesko, na svaki poziv se odazivala i dolazila svima na kucna vrata. Svima sa ljubaznoscu objasnjavala o kakoj se operaciji radi, te da je neophodno da se novac sto prije skupi. Ljudi, Bosanci i Hercegovci su jos jedanput pokazali svoju plemenitost. Sretni su sto svojim prilozima mogu pomoci Eni…

 

I to nije sve, vrijedna Nerma se zatim uputila u susjedne gradove, u kojima živi takođe veliki broj Bošnjaka, Nyborg i Svendborg  koji su udaljeni 30 – 40 km od Odense i tamo ponovila akciju obilazeći naše ljude, isto kao i u Odense gradu, od vrata do vrata. 

 

Nerma je svima nama pokazala kako se voli Rogatica i Rogatičani, kako se ulaže žrtva na putu pomoći našoj mladoj Rogatičanki. Mislim da sa pravom mogu reci da možemo biti ponosni na našu Nermu. 

Pogledajte pregled prikupljenog novca kojeg je sakupila Nerma.

Nerma sve cestitke i pohvale sa moje strane i da te Allah obilato nagradi za ovaj trud koji ulazes. Amin.

UKUPNO JE NERMA SAKUPILA:

1 dan Odense – 3390 DKK + 15 €
2 dan Odense – 2200 DKK

3 dan Odense – 4040 DKK + 50 €

4 dan Odense 4 – 4 690 DKK

5.dan Odense – 1250 DKK

6.dan Odense 700 DKK
Svendborg – 3350 DKK
Nyborg – 3 382,50 DKK

 

 

UKUPNO JE NERMA SAKUPILA:

23 002,50 DKK i 56 €

pretvoreno u marke to iznosi 6150 KM

Komentariši