Demantij

Razgovarali smo sa porodicom Feriz i zelimo da se informacija koja je otisla u svijet i nastetila i Eni a i njenom profesoru opovrgne.

Sve sto je ucinjeno , ucinjeno je bez znanja i porodice Feriz a i Ene  koja je eto u ovim teskim trenucima za nju, iskoristena da se povede rat protiv covjeka o kome sira javnost ne zna bas nista. Svakako je trebalo cuti i drugu stranu a onda podici medijsku tenziju ukoliko su navodi tacni. Nazalost, najvjerovatnije je sve pogresno interpretirano ne vodeci nimalo racuna o ljudima kojih se to najvise tice a to su Ena i njen profesor.

On je vjerovatno samo radio svoj posao i sigurno je da Ena ne bi imala problema sa njegovim potpisom. To sto su neki drugi iskoristili situaciju da povedu medijsku hajku nije nista neobicno. Nazalost, u Bosni su korumpirani zasticeni a oni posteni, nekorumpirani koji savjesno obavljaju svoj posao su najcesce na meti. 

Porodica ce stupiti u kontakt sa profesorom i objasniti da oni zaista nemaju udjela u svemu ovome i da je i njima nanesena velika steta, isto kao i ovom covjeku. Porodica je dovedena u situaciju da se izvinjava za nesto sa cim nema nikakve veze a sticajem okolnosti eto upletena u sve to. 

Nadamo se da cemo stupiti i sa profesorom u kontakt i omoguciti covjeku da iznese svoj stav jer je to jednostavno ljudski. Danas, nazalost, moze svako pisati sta mu padne na pamet bez ikakve odgovornosti za napisane rijeci.

Nazalost od takvih rijeci  najcesce stradaju oni posteni. Zato nam je obaveza da stanemo na stranu istine a protiv javnog linca ljudi.  

Porucujemo svima da se prestane sa mahalskim komentarima po medijama o necemu sto nije potvrdjeno kao istina. Prije nego sto se ovakve stvari iznesu u javnost je potrebno uvijek cuti obadvije strane pa onda komentarisati.

 Nazalost to najcesce nije slucaj. 

 

Medijski linc je izgleda danas “in”.

Komentariši