Riješena sudbina ratnog komandanta Žepe

DNK je pokazala da je otkriven ratni komandant žepske brigade, pukovnik Armije BiH Avdo Palić, rekao je sinoć za Oslobođenje jedan od rukovodilaca Instituta za nestale BiH Amor Mašović.

Za posmrtnim ostacima komandanta Žepe tragalo se punih 14 godina, a, prema nalazima DNK, oni su se osam godina nalazili u Visokom, od ekshumacije masovne grobnice u Vragolovima kod Rogatice…

_

 

 

 

Avdo Palić ekshumiran prije 8 godina u Vragolovima!

 

DNK je pokazala da je otkriven ratni komandant žepske brigade,pukovnik Armije BiH Avdo Palić, rekao je sinoć za Oslobođenje jedan od rukovodilaca Instituta za nestale BiH Amor Mašović.

Za posmrtnim ostacima komandanta Žepe tragalo se punih 14 godina, a, prema nalazima DNK, oni su se osam godina nalazili u Visokom, od ekshumacije masovne grobnice u Vragolovima kod Rogatice

Košmar u glavi.

Inače, kakva slučajnost da ovu grobnicu, s najmanje 9 tijela u njoj, 2001.godine pronađe i ekshumira Jasmin Odobašić, koji je godinama bio član komisije Vlade RS-a za rješavanje sudbine Avde Palića.

Od devet tijela, šest je identificirano, a dva su pripadala takođe žepskim junacima: Mehmedu Hajriću i Amiru Imamoviću, članovima Ratnog predsjedništva Žepe.

Esma Palić, čija je ustrajna potraga za suprugom Avdom godinama plijenila pažnju naše javnosti, sinoć je bila vrlo potresena.

“Iako sam sanjala ovaj trenutak i želim istinu, nisam ni slutila da ću se ovako osjećati. U glavi mi je veliki košmar i mnogo toga ne shvatam”, kazala nam je Esma.

 

 

Komentariši