Bajramsko sijelo u Karlsruhe-u…3.10.09.g

Poslije svih dogovora i priprema bosnjacki dzemat Karlsruhe ugostio je follklorno
drustvo „Biseri Sevdaha“ iz Sarajeva. Ovo udruzenje se bavi njegovanjem bosnjacke kulture a posebno sevdaha i folklora. Sef udruzenja,  Ismet Drakovac, ispred udruzenja i Emir Curovac ispred naseg dzemata dogovorili i organizovali su ovaj prelijepi koncert.

Slikama cu pokusati da docaram koliko toliko kakav smo imali ambijent u Rheinstrandhalle, u subotu 3.10.09 godine.

Za organizaciju i vodjenje programa pobrinula se je gosca Amina Gvozden koja je takodje doputovala iz domovine. Muzicki dio programa pod vodjstvom Nermina Drakovca i pobjednik  audicije
„Hajat trazi zvijezdu“ ,  Adnan Jakupovic  su nam docarali kako je lijepa nasa sevdalinka. Pored Adnana u programu je ucestvovao i moguci pobjednik audicije u toku, „Hajat trazi zvijezdu“ Muamer Bjelak.  Svi skupa kao cjelina a posebno folklor odusevili su preko 1500 gosiju u Sali. Moja sugestija, glasajte za nasu novu zvijezdu i lijepog sevdaliju Muamera.
Nekoliko utisaka sa zabave kao i prilikom ispracaja nasih gostiju.
Srdacno im se zahvaljujemo na ovom programu koji nas je sve odusevio i priblizio nam bar za kratko vrijeme dio nase kulturne bastine . Aferim!!..
Posebno trebam da napomenem da je folklorna grupa mladjih igraca u starosnoj dobi od osam do trinaest godina zapalila publiku.Mlade djevojke „trinaest plus“ su takodje pokazale vrhunsku profesionalnost,  sto znaci da smo imali priliku gledati dvije folklorne postave mladje i odraslije.

Posto smo goste ugostili u svojim domovima, na rastanku je bilo i suza uz poziv da im uzvratimo posjetu i budemo njihovi gosti, sto smo i obecali.  InsaAllah.
Ova posjeta je pod pokroviteljstvom TV Hajat uspijesno zavrsena danas. U ponedeljak oko 16 h su nasi gosti stigli hajirli u Sarajevo.

 

Jos jednom hvala.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentariši