Sjecanje na, sada vec rahmetli, Muhameda Vukasa – Gegusu

Sa ovim lijepim tekstom naseg clana Keme Sose, podsjecamo se na naseg Muhameda Vukasa – Gegusu koji je prije par dana preselio na Ahiret. Rogaticani, po kojima je Rogatica bila nadaleko poznata, polahko odlaze. Nama ostaje samo jos sjecanje na njih i ono sto su znacili za nasu Rogaticu, koja bez njih vise nikada nece biti ono sto je bila.

 Nasem Vuletu neka je vjecni rahmet a porodici Vukas zelimo mnogo sabura zbog nenadoknadivog gubitka. Mogu biti ponosni sto su ga imali, kao sto smo i mi, Rogaticani, kojima je Rogatica onakva kakva je bila jos uvijek u srcu.

 

 

Kemo,  19.juli 2005

 

 

1969. ili jedna godina dolje,ili gore,ne mogu da isceprkam,mozda cemo forumasi isceprkati zajedno?,a posto se i prvi put javljam hocu da vas od srca pozdravim,zimsko doba i nakon treninga u petak na igralistu na Pilani tadasnji trener(Mali Veliki rogaticanin)Zejnil Ajanovic odredi igrace koji ce na put u Vares,na utakmicu u sarajevsko-zenickoj Zoni.

Pocese se pakovati u nove torbe novi plavo-bijeli prugasti dresovi,nove bijele sportske gacice,nove plave stucne i u posebne najlon kese nove kopacke sa ovecim kramponima,ali plasticnim.

Posto su se spakovali Himzo,Harkan,Salkica,Rumas,Dalija,Beca,Ceson,Stuhnjo,Hapa,Pere,Mina,Glondjo,Bige ko najmladji dodjoh i ja na red.I ja dobih novu torbu,nov dres-sa osmicom na ledjima-,nove gace,stucne.Cekam i nove carape i nove kopacke.!!

“E ti,mali,za tebe nema broja od ovi novi kopacki,a ni carapa novi vise nema.Evo ti ove Gaguline carape i njegove kopacke pa aku su ti velke ti pred utakmicu u vrh naguraj novine , on ne igra u nedelju,a njegove nove ti ne smijem dati.A i te su ko nove.Sinoc sam him napravio nove cepove i hajde gubi se.I nemoj da se vise ovuda motas”Jos zamahnu rukom ko da ce me klepiti po glavi.Od straha samo mu prozborih:”Dobro Gegusa.”

 
Bio je to MALI VELIKI POZNATI rogaticanin VUKAZ MUHAMED.Legenda.Covjek koji je imao brojnu familiju u svojoj maloj kuci u Zakuli,ali i brojnu familiju na igralistu,u carsiji i u cijeloj Carsiji.Rogatica je disala za “Mladost”,a nas Vule je za nju u cucnju , iza naseg gola do svlacionice drhto i sa iskolacenim svojim okicama uzvikivo:”Hajde Hapice” pa makar ovaj i ne igro.

Nas Gegusa je zivio za “Mladost”,a bogami su i njegove koze dobro sisale travu na starom igralistu.
Jos jedan pozdrav forumasima,a onim mladjim i dobro mladjim savjet kako da otkriju nepoznanice u ovom teksticu/naravno ako ih ima/.FORUM SVE ZNA!

Kemal Soso

 

 

 

 

Komentariši