Trazimo tijela nasih ubijenih!!!

Kao sto smo i obecali, stavljamo na naslov svako vase javljanje u potrazi za clanovima vase porodice, koji su ubijeni u agresiji na BiH a vode se kao nestali.

Svjesni smo da medju ovima, koji su na spisku nestalih, 15 godina nakon zavrsetka rata, nema prezivjelih. Minimalno sto mozemo uciniti je to da zahtijevamo od nadleznih organa da se intenziviraju aktivnosti u trazenju tijela ubijnih Rogaticana, Bosnjaka, koji ni do danas nisu pronadjeni. Posebno je karakteristicno za podrucje Rogatice da je otvoreno vrlo malo grobnica i ekshumiran veoma mali broj nestalih a znamo da ima informacija o lokacijama grobnica koje su dobivene i od sugradjana srpske nacionalnosti. Sta se ceka, nije nam jasno.

 

 

Objavljujemo dva e-mail koje smo dobili od Amele Kahvedzic, kcerke ubijenog Alije Kahvedzica koja trazi da se pronadju tijela njenog oca Alije, dede Asima Kahvedzica i Mese Cutahije, kao i tijela amidza, Rasima i Ramiza.

 

Prvi e-mail:

 

 Ja sam Amela Kahvedzic, kcerka poginulog Alije Kahvedzic, i zeljela bih da ucestvujem u potrazi poginulih zrtava rata u Rogatici i takode zelim da potvrdim da je i moj otac jedan od poginuluh i nepronadenih, pa bih voljela da se ovo promijeni i da se pronadu svi poginuli kao i nestali za vrijeme masakra u rodnom mjestu Rogatica. Molim vas da dodate i sliku koju sam stavila u ovom e-mailu na naslovnu stranicu da zelim pronaci gdje je tjelo ili kosti mog oca Alije Kahvedzic.

Alija Kahvedzic je rodjen u 20 aprila 1957. od majke Hadzire Kahvedzic i oca Asima Kahvedzica.  Otac mog oca tj. moj dedo je ubijen istog dana  19. juna  1992. u Rogatici ispred kuce a uz njih su ubjeni i moja dvojica amidza, Rasim Kahvedzic i Ramiz Kahvedzic. Srpska armija je pustila amidzica Samira Kahvedzica da ide sa nama po naredbi ali nazalost nije stigao daleko. Na mostu ispred Osnovne skole je Srpska Armija pucala po nama i ubili su naseg Samira Kahvedzica kao sto su ranili nanu Hadziru Kahvedzic koja je umrla 2007 u maju.

Molim vas stavite sliku mog oca koja je dodata u ovoj poruci. Hvala.

 

 


 

 

Drugi e-mail:

 

Ja sam Amela Kahvedzic i zeljela bih da prijavim da je i mo dedo Mesa Cutahija roden 1927 (nepoznat tacan datum)rodjen u Rogatici, zivio u Rakitnici, poginuo na Stjenicama. Bio je strjeljan 2 avgusta 1992. Molim vas da stavite i ovu informaciju kao i sliku na tu vaznu stranicu gdje se mozemo nadati da cemo tjelo pronaci putem fotografije koja se nalazi u atachmentu ovog e-maila. Hvala.
 
 Amela Kahvedzic

 

 


 

 


 

Komentariši