Mufid Isaković u užem izboru za sportistu godine

Mufid Isaković je rođen 18. marta 1988.godine u Rogatici. Tekvondo je počeo trenirati u sedmoj godini, od kada bilježi izvanredne rezultate na međunarodnim turnirima, za što je nagrađen pozivom u reprezentaciju. U godini koja je na izmaku ostvario najznačajniji rezultat u karijeri. Na Svjetskom prvenstvu koje je održano u Kopenhagenu (Danska) osvojio je deveto mjesto nakon što je eliminisan u trećem kolu. U tekućoj godini je nastupio na Balkanskom prvenstvu koje je održano u Beogradu, gdje se popeo na pobjedničko postolje.

 

 

Predstavljamo:

 

Mufid Isaković (tekvondo)

 

 

Mufid Isaković je rođen 18. marta 1988.godine u Rogatici. Tekvondo je počeo trenirati u sedmoj godini, od kada bilježi izvanredne rezultate na međunarodnim turnirima, za što je nagrađen pozivom u reprezentaciju.

 

Naš reprezentativac je u godini koja je na izmaku ostvario najznačajniji rezultat u karijeri. Na Svjetskom prvenstvu koje je održano u Kopenhagenu (Danska) osvojio je deveto mjesto nakon što je eliminisan u trećem kolu.

 

 

Pored toga, osvojio je zlatne medalje na nekoliko međunarodnih turnira u Srbiji, Slovačkoj, kao i na turnirima koji su održani u našoj zemlji.

 

U tekućoj godini je nastupio na Balkanskom prvenstvu koje je održano u Beogradu, gdje se popeo na pobjedničko postolje.

 

Također, osvojio je naslov prvaka države u svojoj kategoriji. Isaković je kao primarni cilj u svojoj karijeri postavio nastup na Olimpijskim igrama, odnosno osvajanje medalje na svjetskom ili evropskom prvenstvu.

 

Ranije je učestvovao na turnirima u juniorskoj konkurenciji, gdje je osvajao medalje i sticao potrebno iskustvo.

 

Na osnovu rezultata koje je ostvario u ovoj godini, Isaković je u užem izboru za naslov sportiste godine u Izboru sportiste koji organiziraju “Nezavisne novine” i Radio-televizija BiH.

 

 

“Velika mi je čast što sam u najužoj konkurenciji za sportistu godine u našoj zemlji. Zadovoljan sam nastupima u ovoj godini koja je najvažnija u mojoj karijeri. Još sam mlad takmičar i očekuje me mnogo važnih nastupa. Narednih godina se nadam dobrim rezultatima i realizaciji postavljenih ciljeva. Također, raduje me činjenica da sam u društvu najboljih sportista naše zemlje, što je ujedno i nagrada za moj rad”, rekao je Isaković.

 

 

Svečana manifestacija proglašenja najboljih sportista naše zemlje u 2009. godini održaće se 16. decembra u sarajevskom hotelu “Holiday Inn”.

 

 

Osman Zukić

11.12.2009 22:13

Neyavisne novine

 

 

European Taekwondo Qualification Tournament for Beijing Olympic Games Istanbul

 

1.runda

 

{youtube}bzIsJkDm51g{/youtube}

 

 

bzIsJkDm51g

 

2 runda

{youtube}UlIunFDnkho{/youtube}

 

 

3.runda

{youtube}FYDB3Koj0zQ{/youtube}

 

 

 

 

 

 

Komentariši