Dobre vijesti iz Padove

Javio nam se nas clan Kiza sa obavjestenjem o posjeti njegove kcerke   Ene bolnici u Padovi. Raduje nas da je Ena pod potpunom kontrolom i da sve tece po planu.

  

 

Evo sta nam je Kiza napisao:.

 

 

Evo da poselamim i pozdravim sve svoje drage prijatelje koji su svojim angažmanom pomogli u humanitarnoj akciji za moju Enu. Nakon 8 mjeseci upornog nastojanja da dobijemo poziv iz klinike u Padovi, prošle sedmice smo bili u istoj, Ena je obavila kontrolne nalaze, upoznali smo glavnog hirurga dr. Chilija i dr. Nelu Sršen koja nam je i poslala poziv. Putovanje je proteklo u najboljem redu, sve se odvijalo kako treba i uz božju pomoć došli smo u Padovu.
Ena je obavila sve neophodne nalaze i nakon istih, u razgovoru sa doktorima , su saopštili da je dijagnoza tačna, da je operacija izvjesna u nekom narednom periodu, te su zakazali kontrolu za 6 mjeseci.
Ena će slati na kliniku u Padovi svaki mjesec nalaze kako bi i njihovi doktori učestvovali u određivanju terapije.

Doktori su saopštili da sve dok njena jetra radi i jednim dijelom svog kapaciteta – ne treba je dirati. Zbog toga nije stavljena na listu za transplantaciju, več uključena u Program konstantnog praćenja bolesti, te će se doktori određivati o njenom stanju nakon svakog kontrolnog pregleda.
Kao porodica se nadamo da će se Ena a.b.d. uspješno i dalje boriti protiv bolesti te da će izaći kao
pobjednik.

Vaš Kiza i njegova porodica

 

Komentariši