Porodično stablo porodice Fejzić

U junu 2010. godine je  svjetlo dana  ugledala knjiga autora Mustafe Fejzića, pod naslovom „Porodično stablo Fejzić Mehmed-age po muškoj i ženskoj liniji“. Knjiga je izdata u tiražu od 150 komada i zamišljeno je da se sa ovim tiražom zadovolji znatiželja, prije svega Fejzića. Zajednički izdavači knjige su braća Mustafa i Abdulah Fejzić, članovi uredništva ove naše stranice. Knjiga je zaista lijepo koncipirana i grafički obradjena. Grafički urednik je bio Emir Ovčina. 

Iako je ovo knjiga  namjenjena clanovima porodice koji vode porijeklo od rahmetli Mehmedage Fejzica, ona je takodjer interesantna i za ostale, koji su zainteresovani da u buducnosti pokrenu slican projekat u svojim familijama.

 

Ovdje se moze vidjeti jedan od mnogo nacina na koji se ovakve vrste knjiga mogu uraditi. Mustafa je zaista ulozio puno truda kako bi na kraju dosao do rezultata koji sada stoji pred nama. Morao je konsultovati svakog clana porodice, uzeti podatke a u vecini slucajeva i slike koje su postavljene u knjizi.

 

 

 

 

 

 

Sada clanovi ove porodice, uz ovu knjigu, mogu vrlo lahko stupiti u kontakt sa blizim i dalnjim rodjacima ukoliko to zele. Naravno ova knjiga ima za cilj okupljanje porodice, u vrijeme kada se polahko gube niti i kada ne poznajemo cak ni bliznju rodbinu.

 

Na kraju knjige su odstampane porodicne slike koje su Mustafi bile na raspolaganju a zatim i price, sjecanja i razgovori koji su bili dostupni. Neke od ti prica i razgovora su bili obljavljeni i na nasoj stranici.

 

Ovo je zaista knjiga vrijedna paznje i dobra baza za daljnje pracenje razvoja ove porodice. Nadati se da ce i ostali clanovi ove porodice poslije ovoga uzeti ucesce u nadgradnji ove ideje.

Ovom knjigom su te predispozicije ostvarene i postale realnost.

 

Knjigu sam pomno pregledao i procitao i koristim ovu priliku da cestitam autoru na uspjesnoj prezentaciji porodice Fejzic, porijeklom iz Rogatice.

 

  

 

 

 

 

 

Knjigu sam dobio od autora prilikom moje posjete njemu, u Sarajevu. Naravno uz knjigu je legla i baklava, kahva a i ostali kolaci kao sto i slijedi. To se da vidjeti na ovim slikama dole.

 

 

 

 

 

 

Komentariši