Stipendije dobilo 43 povratničke djece

Dana 21.09.2010. u Islamskom Centru u Srebrenici podijeljene su 43 stipendije, koje su kroz ramazansku akciju obezbijeđene u džematima na teritoriji cijele Danske. H.O.Islamske Zajednice Bosnjaka Danske ”Most-Bro” već treću godinu za redom u mjesecu Ramazanu prikupi sredstva i usmjeri ih za podjelu stipendija djeci povratnicima u Podrinje i Srebrenicu.

Ovogodišnji stipendisti dolaze iz: – Žepe, Zvornika, Bratunca, Glogove, Konjević Polja, Potočara, Srebrenice i Nove Kasabe. Vrijednost ovogodišnjih stipendija iznosi 85.000 DKK.

 

 

 

Stipendije dobilo 43 povratničke djece

 

 

Danas su podijeljene 43 stipendije:13 za osnovce i 30 za srednjoskolce i studente.Podjela stipendija je organizovana u saradnji Islamske Zajednice Bosnjaka Danske i Medzlisa Srebrenica.Komisija H.O.”Most-Bro” je odabrala 43 djece, koji su aplicirali za ovogodisnje stipendije.

Ovogodisnji stipendisti dolaze iz:Zvornika,Bratunca,Glogove,Konjevic Polja,Potocara,Srebrenice,Zepe i Nove Kasabe.Vrijednost ovogodisnjih stipendija iznosi 85.000 dkk. Podjelu stipendija su izvrsili glavni imam za Dansku Nermin ef.Babic,glavni Imam Medzlisa Srebrenica Damir ef.Pestalic i predstavnik ”Most-Bro”-a Kadrija Pitarevic.Na kraju zelimo da se zahvalimo Damiru ef.Pestalicu na cjelokupnoj organizaciji ovoga dogadjaja.

Spisak djece koja su dobila stipendije:

Mehmedovic Dzevad
Selma Alic
Hasanovic Nesad
Smajlovic Amra
Kapidzic Mirsada
Mustafic Adel
Atlic Nihada
Edina Rizvanovic
Gobeljic Saudin
Hamzic Ismeta
Omerovic Samira
Halilovic Ismail
Tarabic Avdo
Hadziavdic Tarik
Hasimovic Jusuf
Ahmetovic Selma
Rizvanovic Edin
Music Kemira
Halilovic Bekir
Omerovic Amra
Omerovic Meva
Omerovic Admir
Cavcic Senada
Smajic Sabina
Muminovic Mejra
Muharemovic Ademir
Selma Grahic
Anel Karic
Mustafic Mirsad
Selver Mesic
Elvira Cavcic
Semir Gerovic
Hasanovic Mediha
Resid Hadzibulic
Gerovic Ismet
Kulovac Rahman
Majlovic Avdija
Muharema Jasarevic
Dzenana Avdic
Osman Hadzic
Nazifa Ibrahimovic
Mirnes Ahmetovic
Sejla Cavcic

Sada donosimo spisak dzemata koji su obezbijedili stipendije:

Svendborg 1350 dk
Dzemat Randers 6200 dk
Dzemat Tønder 3800 dk
Dzemat Vejle 8500 dk
Dzemat Odense 8000 dk
Dzemat Horsens 8110 dk
Dzemat Brande 10.300 dk
Dzemat Aalborg 8500 dk
Dzemat Kolding 5000 dk
Dzemat Esbjerg 16.300 dk
Dzemat Thisted 5000 dk
Dzemat KBH 5510 dk
Ukupno je prikupljeno i podijeljeno 86.570 dkk.
Zahvaljujemo svima koji su dali svoj doprinos i svojim radom na Allahovom putu danas izmamili osmjehe na lica bosanske djece, povratnika u Podrinje i Srebrenicu.

Evo jednoga maila od osobe koja je danas dobila stipendiju:

Esselamu alejkum, zelim Vam se javiti jos jednom poslije dodijele stipendije, naime, danas sam bila u Srebrenici i urucena mi je stipendija koju ste mi omogucili u saradnji sa nasom dijasporom tamo kako smo obavijesteni danas. Zaista je danas bilo lijepo u Islamskom centru vidjeti toliko mladih i nasmijanih lica prilikom preuzimanja stipendije. Zelim Vam se zahvaliti puno, da Allah da svako dobro svima onima koji su pomogli ovu donaciju, da uvijek imate ono sto zelite, a mi cemo se potruditi svojim skolovanjem, ucenjem u ime Allaha opravdati ovu pomoc, kao i svaku drugu. Da Vas Allah nagradi svojom miloscu . Selam svima onima koji su pomogli.
Nihada Atlic

Izvjestaj pripremio  – Faruk Jakic

 

 

Pet ucenika iz Zepe dobilo je stipendije i to: Elvira Čavčić, Šejla Čavčić, Senada Čavčić, Dženana Avdić i za Rahman Kulovc.

Komentariši