Mali Rogatičanin, novi dijamant sa Grbavice

Omladinski pogon Željezničara u svojim redovima krije zaista mnogo nogometnih nada. Jedan od njih se ipak izdvaja. Prvenstveno što je najmladji. Alija Ćesko sa svojih nepunih 12 godina već se odavno svrstava u igrače koji bi u budućnosti mogli biti nosioci Željinog prvog tima…

Ovaj nas mali Rogaticanin, fudbaler je sin naseg Nedzada Ceske i sa ponosom nosi ime rahmetli djede Alije. Da napomenem da je kuca Ceska na Holucu, tacnije na raskrscu Mejdana.
Sta reci vise osim da kazemo da smo i mi svi skupa sa familijom ponosni na naseg Aliju i jos da mu pozelimo zdravlje i srecu pa da ga za koju godinu vidimo u plavom dresu kao najboljeg golgetera.
Zeljo i plava boja su postali nekako sinonim i dio nas Rogaticana.
…Ibrahim Sehic, Semir Kerla, Alija Cesko…

 


Iz danasnjeg Avaza


Alija Cesko


Alija sa babom Nedzadom


Alija sa babom Nedzadom i Ivicom Osimom


Alija sa BarbarezomBabo Nedzad: Najdraza knjiga i razglednica. Razglednica je orginalna i na noj je orginalni prijeratni pecat.

Babo Nedzad, citat:

Najljepse djelo o ROGATICI i Rogatickom kraju u razlicitim periodima njenog postojanja. U knjizi se govori o porodicama i njihovim porijeklima sa podrucja Rogaticke opstine. Knjiga je stara oko 50 god i u njoj su podaci koji su kod mnogih vec zaboravljeni…….. Cuvar tradicije.

Komentariši