Podjela kurbana u Rogatici

Dana, 17.11.2010 godine –  poslije podne namaza u Čaršijskoj džamiji u Rogatici izvršena je podjela kurbana od strane Turske humanitarne organizacije BOSNIA SEMA. Dragi prijatelji su došli puna srca, iskrene duše i iskrena nijeta da nam daju podršku, da još jednom potvrde iskreno prijateljstvo i brigu za povratnike.

 

 

Podjela kurbana od strane Turske

humanitarne organizacije BOSNIA SEMA

 

Dana, 17.11.2010 godine –  poslije podne namaza u Čaršijskoj džamiji u Rogatici izvršena je podjela kurbana od strane Turske humanitarne organizacije BOSNIA SEMA.

Naime, danas su u našem gradu bili u posjeti dragi nam i iskreni prijatelji iz Turske koji su došli da obiđu povratnike i da im podijele kurbane.

 

Dragi prijatelji su došli puna srca, iskrene duše i iskrena nijeta da nam daju podršku, da još jednom potvrde iskreno prijateljstvo i brigu za povratnike.

 

Došlo ih je 60, to su porodice privrednika grada Instambula, donijeli su sa sobom dosta pozitivne energije, izrazili svoje razumijevanje i saosjećanje sa nama.

 

Došli su da vide, i na trenutak osjete Bajramsku atmosferu u našoj Rogatici, postavljajući veliki broj pitanja ,a na svako pitanje su dobili iskren odgovor. Željeli su da obiđu i povratničke porodice što smo im omogućili.

 

Donijeli su kurbane koji su podijeljeni povratnicima u gradu te povratnicima u Kovanju, Pašić Kuli, Bjelogorcima, Kozićima i Brčigovu. U našem gradu su boravili par sati i sa velikim utiscima su krenuli u svoj Instambul sa obećanjem da će opet doći.

 

HVALA IM i da im dragi Allah ukabuli njihov iskren nijet. Amin!

Boravak u našem gradu, naših dragih prijatelja je protekao bez ikakvih problema te koristim ovu priliku da se zahvalimo i pripadnicima MUPRS PJ Rogatica na profesionalnom odnosu i obavljenom zadatku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentariši