SEMIR KERLA U PANSERRAIKOSU

Sjajni stoper sarajevskog Željezničara, Rogatičanin Semir Kerla karijeru će nastaviti u grčkom Panserraikosu. Naime, Kerla je sa grčkim klubom potpisao jednogodišnji ugovor.

 

SEMIR KERLA U PANSERRAIKOSU

 

“Potpisao sam sa Panserraikosom predugovor još u septembru, a prije nekoliko dana i zvanično smo potpisali ugovor na godinu dana”. rekao je Kerla za Oslobođenje i dodao:

“U Grčku me odveo Vasilis Panagiotakis, koji je bio sportski direktor Iraklisa i jako je cijenjen u toj zemlji. Željo mi je također ponudio novi ugovor i trebao sam potpisati, ali kada su Grci čuli za to odmah su se pojavili sa predugovorom. Potpisao sam i doista sam prezadovoljan uslovima, naravno, za početak.”

Stoper momčadi sa Grbavice tvrdi da su za njegove usluge bili zainteresirani i neki drugi klubovi, te da se sa korektno rastao sa Željezničarem.

“Imao sam i neke bolje ponude, ali Grci su doista bili korektni i nisam ih želio prevariti. Priča se duže razvija i vjerujem da će mi Panserraikos biti odskočna daska za dalje”, govori Kerla i dodaje:

“Vjerujem da sam odigrao dobru sezonu. Naravno, uvijek može bolje. Ranije nisam imao kontinuitet igara i nisam mogao pružiti najbolje. Međutim, ovaj put sam dobio priliku i znao sam je iskoristiti. Na kraj bih htio zahvaliti navijačima, koji su mi oprostili nepromišljenost kada sam otišao u Njemačku i na kraju su mi davcali veliku podršku.”

Komentariši