Predstavljamo knjigu Midhata Ajanovića Ajana „Salijevanje strave”

 

 Salijevanje strave“, posljednji roman Midhata Ajanovića Ajana, sjajna je priča o metaforičnom traganju za Dobrim koje je oličeno u fluidnoj, stvarno-nestvarnoj ličnosti jedne žene.
To je Una… Priča o vremenu prije samog početka strašnog sukoba, opsade Sarajeva i uništenja Bosne
Roman Midhata Ajanovića „Salijevanje strave“ nije ratni roman niti roman o ratu. To je priča koja je locirana u vrijeme neposredno prije samog početka tog strašnog sukoba, opsade Sarajeva i uništenja Bosne. Pogledajte i poslusajte interesantan video.

U tom vremenu i ambijentu opisane su najtragičnije posljedice samoga rata, onoga što se u stvarnosti dogodilo poslije. To je jedan interesantan prilaz prici.

U tome ima mnogo autobiografskog: pisac iz sadašnje pozicije žrtve i gubitnika u tom ratu govori o vremenu koje mu je neposredno predhodilo.
Ajanović je kazao da ova knjiga, kao i sve što on radi, govori o Bosni.

 

„Knjiga je rezultat nekoliko mojih ambicija. Prva je ambicija da zamrznem, ne postoji ništa što je vječno, ali da produžim rok trajanja jednom vremenu koje je meni jako važno“, kazao je Ajanović. 

{youtube}1gAbfzsobIs{/youtube}

 

Zatim, dodao je, htio sam da napišem knjigu o mitovima koje sam ja slušao kad sam bio mali.

Napominjući da je njegovo porijeklo iz Žepe, i s obzirom na to da je Žepa doživjela to što je doživjela, (autor je na promociji u BiH), kako je kazao, imao potrebu, želju i dug prema Žepi da napiše priču o Žepi.

Komentariši