Kemal Mešić postavio univerzitetski rekord Floride

Bosanskohercegovački atletičar Kemal Mešić, koji se školuje u SAD-u, osvojio je zlatnu medalju u bacanju kugle na dvoranskom prvenstvu jugoistočne konferencije američkih univerziteta u Fayettevilleu (Arkansas). Mešić je hicem 19,53 m postavio lični dvoranski rekord, kao i univerzitetski rekord Floride. Kao član tima “Florida aligatora”, 25-godišnji Mešić postigao je drugu uzastopnu pobjedu na ovom takmičenju.

 

Kemal Mešić postavio univerzitetski rekord Floride

 

Bosanskohercegovački atletičar Kemal Mešić, koji se školuje u SAD-u, osvojio je zlatnu medalju u bacanju kugle na dvoranskom prvenstvu jugoistočne konferencije američkih univerziteta u Fayettevilleu (Arkansas).

Mešić je hicem 19,53 m postavio lični dvoranski rekord, kao i univerzitetski rekord Floride. Kao član tima “Florida aligatora”, 25-godišnji Mešić postigao je drugu uzastopnu pobjedu na ovom takmičenju.

Ovim rezultatom nekadašnji član AK Sarajevo pokazao je sjajnu formu na početku sezone, uoči nastupa na dvoranskom prvenstvu SAD-a, koje se održava sredinom marta.

Bh. olimpijski kandidat Kemal Mešić, koji je rođen je u Rogatici, student je treće godine antropoligije na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Gainesvilleu.

 

(FENA)

sarajevo-x

Komentariši