PROJEKT asvaltiranja puta do mezarja Zahrid

Ovih dana je zatvoren Javni oglas o održivom povratku, zapošljavanju povratnika za fizička i pravna lica, raspisan od strane Federalnog ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice. Na ovaj Javni oglas je kao pravno lice aplicirao i MiZ Rogatica sa projektom asvaltiranja puta do mezarja Zahrid.

 

S obzirom da postoje dva prilazna puta mezarju Zahrid odlučeno je da se aplicira na kraću relaciju puta, cirka 320 metara, priključak na asvalt na putnoj komunikaciji Rogatica -Lađevine. Izvršen je stručni nalaz na ovom dijelu puta gdje su planirani kanali za padinske vode, šahtovi sa propustima, kao i parking ispred mezarja u dimenzijama 15×15 metara.

S obzirom da je ova putna komunikacija do mezarja neophodna, ima svoju svrhu, poboljšava dolazak na mezarje kao i to da bi taj projekat ako uspije poboljšao kvalitetniji život građana koji žive u naselju iznad mezarja.

Nadamo se da će Ministarstvo za raseljena i izbjegla lica imati sluha i osjećaja te pozitivno odgovoriti na zahtjev MiZ Rogatica. Napominjemo da je projekat zamišljen sa dijelom sufinansiranja, postoji i dobra volja Administrativne Službe Opštine Rogatica da pomogne u ovom projektu.

 

Ovaj projekat bi trebao koštati oko 40.000 KM.Ostaje da se nadamo da u narednom periodu dođe do realizacije ovoga projekta.

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentariši