Želim imati dio zasluge za očuvanje Islama na Drini

Ugledaj se, o uspavani Žepljače, na brata Tahira Jusufovića iz Sanskog Mosta, ovog dobrog Bošnjaka koji se je učlanio u Medžlis IZ Žepa samo radi Vjere u Veličanstvenog Boga i time se stavio na spisak onih koji će inšaAllah imati zasluge za očuvanje Islama u ovom „svetom“ dijelu naše Domovine, na Drini.

DO KADA ĆEŠ SPAVATI ???…

 

 

Gledajući emisiju „60 minuta“ na FTV u toku zime ove godine pažnju Tahira Jusufovića iz Sanskog Mosta privukao je prilog iz serijala zaboravljeni gradovi u kojemu je tema priloga bila Žepa.
Između ostalog, posebnu pažnju ovog sudskog policajca iz Sanskog Mosta privukla je priča o učenici OŠ u Žepi Dženani Avdić koja svakodnevno iz Purtića pješači u školu u Žepu i nazad u Purtiće. To ga je ponukalo da se javi potpisniku ovog teksta i da ponudi pomoć u vidu organiziranja prijevoza za Dženanu i za još dvije učenice OŠ u Žepi koje su do tada pješačile iz Čavčića, što smo tada i učinili a o čemu smo ranije već govorili.

Nakon realizacije ove hairli ideje potpisnik ovog teksta je ostao u kontaktu sa ovim dobrim insanom sa drugog kraja naše Domovine. Ponekad bi Tahir upitao imali nekih problema sa prijevozom malih Žepljaka u školu, raspitiovao se o dešavanjima u Žepi i sl.

Kada sam jednoga jutra nakon klanjanja sabah namaza ušao na facebook profil zatekao sam privatnu poruku od ovog velikog Bošnjaka u kojoj je između ostalog pisalo: „Edin efendija, razmišljao sam nešto i odlučio sam da se i ja učlanim u Medžlis Islamske zajednice Žepa, jer i ja želim da imam dio zasluge za očuvanje Islama na Drini“, što je naravno osnovni cilj svih nas koji smo dio kolektiva Medžlisa Islamske zajednice Žepa.

Poštovani čitaoci ovog teksta, dragi Žepljaci, želio bih da ovdje zastanete i da do kraja razumijete ovo što ste u gornjem dijelu teksta pročitali. Čovjek iz Sanskog Mosta, sudski policajac, sasvim običan Bošnjak koji je samo jednom u svom životu došao u Žepu, čovjek koji je samo preko facebook profila potpisnika ovog teksta pratio dešavanja u herojkoj Žepi i želi biti član Medžlisa IZ Žepa, želi plačanjem godišnje članarine doprinijeti opstanku Islama na Drini.

Pitanje koje bi svako od nas trebao postaviti samome sebi jeste: dali smo mi članovi našeg džemata u Žepi, dali smo mi jedni od onih koji će inšaAllah imatu dio zasluge u očuvanju Islama na Drini?
Ili smo jedni od onih koji misle da im dobra djela ne trebaju, i da se njih uopšte ne tiće dali će Žepskom dolinom do sudnjega dana odjekivati riječi ezana.
Brate i sestro, svako od nas po naosob će biti pitan za to i zapamtimo da je to odgovornost svakog Žepljaka i svake Žepke bez obzira gdje oni trenutno živjeli.
Brate i sestro, nemoj tražiti razloge za ne plaćanje redovne godišnje članarine u Žepi, nemoj sebi dozvoliti da zbog bezznačajnih novčanih sredstava pandeš na ovom ispitu odanosti prema svojoj Vjeri, prema svojoj Domovini i prema svojoj rodnoj grudi.

Ugledaj se, o uspavani Žepljače, na brata Tahira Jusufovića iz Sanskog Mosta, ovog dobrog Bošnjaka koji se je učlanio u Medžlis IZ Žepa samo radi Vjere u Veličanstvenog Boga i time se stavio na spisak onih koji će inšaAllah imati zasluge za očuvanje Islama u ovom „svetom“ dijelu naše Domovine, na Drini.

DO KADA ĆEŠ SPAVATI ???…

Na kraju se želim ovako javno zahvaliti Tahiru za njegovo članstvo u Medžlisu IZ Žepa.

Aferim ti dobri Bošnjo!!!

Edin ef. Šljivar

Komentariši